Talibani prijete novinarima i medijima

Objavljeno: 24.06.2019, 11:45h

Talibani su danas uputili prijetnju avganistanskim medijima da će novinari biti na meti napada ako mediji ne prestanu s emitovanjem onoga što talibani nazivaju vladinom propagandom protiv pobunjenika. U saopštenju talibana se navodi da radio stanice, televizije i drugi mediji imaju nedjelju dana da prestanu s objavljivanjem antitalibanskih objava vlade. Navedeno je da će oni mediji koji se ne povinuju biti smatrani neprijateljskim obavještajnim gnijezdima i da njihovi novinari i drugo osoblje neće biti bezbijedni, prenosi RSE. Vlada u Kabulu plaća medijima da redovno objavljuju molbe građanima da obavijeste vlasti ako primijete sumnjive talibanske aktivnosti. Talibani su i ranije napadali medije ali je ovo prva prijetnja vezana za tačno određeno pitanje, u ovom slučaju vladina saopštenja.

Talibani su danas uputili prijetnju avganistanskim medijima da će novinari biti na meti napada ako mediji ne prestanu s emitovanjem onoga što talibani nazivaju vladinom propagandom protiv pobunjenika.

U saopštenju talibana se navodi da radio stanice, televizije i drugi mediji imaju nedjelju dana da prestanu s objavljivanjem antitalibanskih objava vlade.

Navedeno je da će oni mediji koji se ne povinuju biti smatrani neprijateljskim obavještajnim gnijezdima i da njihovi novinari i drugo osoblje neće biti bezbijedni, prenosi RSE.

Vlada u Kabulu plaća medijima da redovno objavljuju molbe građanima da obavijeste vlasti ako primijete sumnjive talibanske aktivnosti.

Talibani su i ranije napadali medije ali je ovo prva prijetnja vezana za tačno određeno pitanje, u ovom slučaju vladina saopštenja.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register