Katanac na ulaznim vratima zgrade SO Kotor

Objavljeno: 24.06.2019, 13:22h

Po nalogu predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, uz saglasnost predsjednice Skupštine opštine Dragice Perović, rano jutros zapečaćena su ulazna vrata službenh prostorija SO Kotor, a nakon najave održavanja sednice čije sazivanje smatraju nezakonitim. Oni su vrata zapečatili „u cilju privremenog onemogućavanja mogućeg vršenja radnji“ koje je za danas najavio odbornik DPS-a Željko Avbramović. Protiv njega su ranije Jokić, Perović, potpredsjednik opštine Samardžić, kao i Branko Kovačević i Branko Ivanović podnijeli krivičnu prijavu zbog lažnog predstavljanja Državnom tužilaštvu i Vrhovnom državnom tužilaštvu, prenosi RTCG. Kako se podsjeća, na jednici SO koja je zakazana za danas u 10 sati trebalo je da se raspravlja o smjeni Jokića, koji je pozvao premijera Duška Markovića da raspusti Skupštinu opštine (SO) Kotor i formira odbor povjerenika koji će obavljati funkcije Skupštine do konstituisanja novog saziva. U zapisniku se navodi da su na vratima SO promijenjene brave, a zaključani su svi ulazi koji vode u službene prostorije SO radi, kako navode potpisnici zapisnika, onemogućavanja neovlašćenim licima, „zbog rizika od izvršenja krivičnog djela u produženom trajanju, a čije posledice mogu imati značajan uticaj na ostvarivanje prava građana opštine Kotor, na blokiranje vršenja funkcije lokalne samouprave, na poštovanje pravnog poretka Crne Gore“. Privremeno zatvaranje službenih prostorija SO Kotor trajaće do dostavljanja obavještenja nadležnog tužioca podnosiocima krivične prijave o postupanju po navedenoj krivičnoj prijavi do donošenja odluka, odnosno dostavljanja odgovora nadležnih državnih organa, a prije svega Vlade Crne Gore, na upućene dopise od strane predsjednika Opštine Kotor ili predsjednice SO Kotor ili do preduzimanja drugih radnji iz nadležnosti Vlade Crne Gore.

ilustracija

Po nalogu predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, uz saglasnost predsjednice Skupštine opštine Dragice Perović, rano jutros zapečaćena su ulazna vrata službenh prostorija SO Kotor, a nakon najave održavanja sednice čije sazivanje smatraju nezakonitim.

Oni su vrata zapečatili „u cilju privremenog onemogućavanja mogućeg vršenja radnji“ koje je za danas najavio odbornik DPS-a Željko Avbramović.

Protiv njega su ranije Jokić, Perović, potpredsjednik opštine Samardžić, kao i Branko Kovačević i Branko Ivanović podnijeli krivičnu prijavu zbog lažnog predstavljanja Državnom tužilaštvu i Vrhovnom državnom tužilaštvu, prenosi RTCG.

Kako se podsjeća, na jednici SO koja je zakazana za danas u 10 sati trebalo je da se raspravlja o smjeni Jokića, koji je pozvao premijera Duška Markovića da raspusti Skupštinu opštine (SO) Kotor i formira odbor povjerenika koji će obavljati funkcije Skupštine do konstituisanja novog saziva.

U zapisniku se navodi da su na vratima SO promijenjene brave, a zaključani su svi ulazi koji vode u službene prostorije SO radi, kako navode potpisnici zapisnika, onemogućavanja neovlašćenim licima, „zbog rizika od izvršenja krivičnog djela u produženom trajanju, a čije posledice mogu imati značajan uticaj na ostvarivanje prava građana opštine Kotor, na blokiranje vršenja funkcije lokalne samouprave, na poštovanje pravnog poretka Crne Gore“.

Privremeno zatvaranje službenih prostorija SO Kotor trajaće do dostavljanja obavještenja nadležnog tužioca podnosiocima krivične prijave o postupanju po navedenoj krivičnoj prijavi do donošenja odluka, odnosno dostavljanja odgovora nadležnih državnih organa, a prije svega Vlade Crne Gore, na upućene dopise od strane predsjednika Opštine Kotor ili predsjednice SO Kotor ili do preduzimanja drugih radnji iz nadležnosti Vlade Crne Gore.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register