Dan: FBI drži 10 crnogorskih pomoraca na brodu MSC Gajan

by | jun 24, 2019 | Novosti | 0 comments

Agenti Američkog federalnog istražnog biroa (FBI) ograničili su kretanje desetorici crnogorskih državljana koji se nalaze na brodu MSC Gajanu u Filadelfiji na kojem je zaplijenjeno 16 tona kokaina, piše Dan.

FBI ih u ovom trenutku ne tereti za krijumčarenje 16 tona kokaina, ali su salušavani u okviru istrage i od njih su uzeti uzorci DNK-a. Njihov status će biti poznat nakon vještačenja narkotika.

Da je među članovima posade najviše crnogorskih državljana potvrđuje i dokument koji je u posjedu FBI, a u koji je Dan imao uvid.

Pored kapetana broda Darka Roganovića, saslušavani su i Kotorani Marko Perović, Slobodan Vukašinović, Pero Marković i Vladimir Penda i Nikšićanin Veselin Mirković.

Slobode su lišeni pomorci iz Kotora Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) i Budvanin Ivan Đurašević (29). Svi oni su članovi posade broda MSC Gajan, u vlasništvu jedne švajcarske kompanije, na kojem je pronađen kokaina.

Vrijednost oduzete droge procijenjena je na više od milijardu eura. U istragu su uključeni i agenti DEA. Jedan od zvaničnika te agencije je saopštio da je brod krenuo iz Čilea u Evropu.

0 Comments

Submit a Comment