Švedska odustaje od zahtjeva za izručenje Asanža

Objavljeno: 20.06.2019, 17:38h

Švedsko tužilaštvo je saopštilo da neće uložiti žalbu na odluku britanskog suda kojom se odbija formalni zahtjev da se osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž zadrži u pritvoru dok se ne istraži optužba za navodno silovanje. Nalog za pritvor bio bi formalni preduslov za podnošenje zahtjeva za ekstradiciju Džulijana Asanža, koji se nalazi u zatvoru u Velikoj Britaniji, prenio je Tanjug vijest Rojtersa. “Rad je sada fokusiran na procjenu dokaza kroz sprovođenje određenih dopunskih saslušanja”, navela je zamjenica direktora javnog tužilaštva Eva Mari Person u saopštenju. Švedska želi da ispita Asanža zbog navodnog silovanja 2010. godine.

Švedsko tužilaštvo je saopštilo da neće uložiti žalbu na odluku britanskog suda kojom se odbija formalni zahtjev da se osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž zadrži u pritvoru dok se ne istraži optužba za navodno silovanje.

Nalog za pritvor bio bi formalni preduslov za podnošenje zahtjeva za ekstradiciju Džulijana Asanža, koji se nalazi u zatvoru u Velikoj Britaniji, prenio je Tanjug vijest Rojtersa.

“Rad je sada fokusiran na procjenu dokaza kroz sprovođenje određenih dopunskih saslušanja”, navela je zamjenica direktora javnog tužilaštva Eva Mari Person u saopštenju.

Švedska želi da ispita Asanža zbog navodnog silovanja 2010. godine.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register