Stvarnost rusko-kineskog braka

Objavljeno: 18.06.2019, 07:13h

Već nekoliko godina državni i para-državni mediji Kine i Rusije  (premda ruski puno duže nego kineski) na sva zvone govore velikoj ljubavi između  Putina i Si Đinpinga. Ljubav na sve strane jer ruski i kineski carevi malo- malo vode razgovore i čajanke. No ako malo se dublje pogleda iza sveg tog cvijeća i darova osnova tog braka leži u nuždi i braku iz interesa radi obrane od opasnosti američke prijetnje, komentariše Bojan Begić na portalu Geopolitikanews. Rusija i Kina su tokom istorije više bile protivnici nego saveznici, a to se odražava i danas u njihovim odnosima, napominje Begić.

Već nekoliko godina državni i para-državni mediji Kine i Rusije  (premda ruski puno duže nego kineski) na sva zvone govore velikoj ljubavi između  Putina i Si Đinpinga. Ljubav na sve strane jer ruski i kineski carevi malo- malo vode razgovore i čajanke. No ako malo se dublje pogleda iza sveg tog cvijeća i darova osnova tog braka leži u nuždi i braku iz interesa radi obrane od opasnosti američke prijetnje, komentariše Bojan Begić na portalu Geopolitikanews.

Rusija i Kina su tokom istorije više bile protivnici nego saveznici, a to se odražava i danas u njihovim odnosima, napominje Begić.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register