Ruski parlament podržao izlazak Rusije iz sporazuma INF

Objavljeno: 18.06.2019, 16:46h

Poslanici ruskog parlamenta velikom većinom glasova su podržali dekret predsjednika Vladimira Putina o obustavi učešća Rusije u Ugovoru o nuklearnim projektilima srednjeg dometa (INF) iz 1987, prenijela je RSE. Očekuje se da će Gornji dom parlamenta 26. juna razmotriti prijedlog zakona koji dopušta predsjedniku da nastavi provedbu ugovora po vlastitom nahođenju. SAD su u februaru suspendovale svoje učešće u sporazumu, a Vašington i njegovi saveznici su optužili Rusiju za postavljanje raketnog sistema koji krši dogovor iz 1987. Ugovor o INF zabranio je SAD i Rusiji da razvijaju, proizvode i koriste rakete za krstarenje ili balističke rakete s dometom od 500 do 5.500 kilometara.

Poslanici ruskog parlamenta velikom većinom glasova su podržali dekret predsjednika Vladimira Putina o obustavi učešća Rusije u Ugovoru o nuklearnim projektilima srednjeg dometa (INF) iz 1987, prenijela je RSE.

Očekuje se da će Gornji dom parlamenta 26. juna razmotriti prijedlog zakona koji dopušta predsjedniku da nastavi provedbu ugovora po vlastitom nahođenju.

SAD su u februaru suspendovale svoje učešće u sporazumu, a Vašington i njegovi saveznici su optužili Rusiju za postavljanje raketnog sistema koji krši dogovor iz 1987.

Ugovor o INF zabranio je SAD i Rusiji da razvijaju, proizvode i koriste rakete za krstarenje ili balističke rakete s dometom od 500 do 5.500 kilometara.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register