Hrvatska dobila groblje i krematorijum za kućne ljubimce

Objavljeno: 18.06.2019, 18:38h

U Dumovcu je danas otvoreno groblje i krematorijum za kućne ljubimce ‘Spomengaj’ za koji je Grad Zagreb izdvojio 15,5 miliona kuna, a nudi usluge preuzimanje tijela, kremiranja, ukopa te organizacije ispraćaja kućnog ljubimca, prenosi Hina. “Zagreb je postao prvi grad u ovom dijelu Europe koji je izgradio savremeno gradsko groblje za kućne ljubimce”, poručili su u saopštenju iz ‘Spomengaja’. Groblje i krematorij prostiru se na gotovo 13.000 metara kvadratnih, a sastoji se od zgrade s prijemnim uredom i dvoranom za ispraćaje, krematorijuma s prostorom za prijem i obradu tijela, paviljona za ispraćaje te groblja za kućne ljubimce s deset hiljada mjesta za ukop i polaganje urni. Voditeljica Spomengaja Jasenka Haleuš rekla je na otvaranju da je odnos građana prema kućnim ljubimcima stvorio novu potrebu dostojanstvenog oproštaja od ljubimaca. Cijene pojedinačnog kremiranja kućnih ljubimaca kreće se, zavisno o njihovoj težini, od 250 do 2000 kuna, dok se cijena grupnog kremiranja kreće od 150 do 1500 kuna, prenosi Hina.

U Dumovcu je danas otvoreno groblje i krematorijum za kućne ljubimce ‘Spomengaj’ za koji je Grad Zagreb izdvojio 15,5 miliona kuna, a nudi usluge preuzimanje tijela, kremiranja, ukopa te organizacije ispraćaja kućnog ljubimca, prenosi Hina.

“Zagreb je postao prvi grad u ovom dijelu Europe koji je izgradio savremeno gradsko groblje za kućne ljubimce”, poručili su u saopštenju iz ‘Spomengaja’.

Groblje i krematorij prostiru se na gotovo 13.000 metara kvadratnih, a sastoji se od zgrade s prijemnim uredom i dvoranom za ispraćaje, krematorijuma s prostorom za prijem i obradu tijela, paviljona za ispraćaje te groblja za kućne ljubimce s deset hiljada mjesta za ukop i polaganje urni.

Voditeljica Spomengaja Jasenka Haleuš rekla je na otvaranju da je odnos građana prema kućnim ljubimcima stvorio novu potrebu dostojanstvenog oproštaja od ljubimaca.

Cijene pojedinačnog kremiranja kućnih ljubimaca kreće se, zavisno o njihovoj težini, od 250 do 2000 kuna, dok se cijena grupnog kremiranja kreće od 150 do 1500 kuna, prenosi Hina.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]m.me

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register