DF: Sinđelić već 10 dana u Podgorici

Objavljeno: 18.06.2019, 12:38h

Demokratski front obavještava javnost da su navodi jednog režimskog glasila o spektakularnom bjekstvu Saše Sinđelića iz Srbije u Crnu Goru apsolutno netačni, jer se on u Podgorici nalazi skoro desetak dana, gdje ga Milivoje Katnića danima već priprema za pres konferenciju. Informacija da je Saša Sinđelić prebjegao iz Srbije koristeći staze i bogaze, a sve bježeći od srpskih službi bezbjednosti, predstavlja kvazidramatični pokušaj skretanja pažnje sa jučerašnjeg kriminalno skandaloznog nastupa Milivoja Katnića koji bi da je Crna Gora pravno uređena država završio ili njegovim hapšenjem ili hospitalizacijom, istakli su iz DF-a, prenosi portal in4s. Zato pozivamo ovaj režimski medij, saopštili su iz DF-a, da objavi fotografije izranjavanog, bosog i golog Sinđelića, koji je, po riječima Milivoja Katnića, bježao od srpskih kuršuma. Šteta je da crnogorska javnost ne bude upoznata sa torturom kroz koju je prošao svjedok saradnik bježeći od krvoločnih srpskih službi bezbjednosti po šumama i gorama između Novog Pazara i Rožaja. Istina je sljedeća, pošto Srbija ne želi da isporuči svog državljanina Hrvatskoj zbog ubistva za koje osuđen na dvadeset jednu godinu zatvora, prećutno mu je omogućila da pređe u Crnu Goru, jer je više nego očigledno da čovjek s njegovom mentalnom dijagnozom bolesti više nikom nije potreban, osim Milivoju Katniću, naglasili su iz DF-a. A pošto je portaprolka Višeg suda Aida Muzurović najavila da će Saši Sinđeliću biti određen ekstradicioni pritvor na osnovu crvene Interpolove potjernice čim bude dostupan crnogorskim pravosudnim organima, očekujemo jasno izjašnjenje predsjednika Višeg suda da li će se to dogoditi, ili će se možda, pošto je zatražio politički azil, Saša Sinđelić kandidovati i za neku od rukovodećih funkcija na kongresu DPS–a. Što se tiče DF–a, jedva čekamo konferenciju za medije Saše Sinđelića, pravosnažno osuđenog zbog ubistva na dvadeset jednu godinu, na kojoj bi on trebalo da objasni prirodu njegovih veza sa bezbjednosnim strukturama Srbije i Crne Gore, jer mi sve vrijeme tvrdimo da su određeni djelovi BIA zajedno sa ANB–om, koristeći teško zdravstveno stanje Saše Sinđelića, montirale farsu od državnog udara, poručili su DF-a. „Takođe, ako Zoran Pažin ne bude odgovorio na zahtjev pravosudnih organa Hrvatske da im izruče Sinđelića, nećemo imati ništa protiv da on produži boravak u Crnoj Gori, i to šest mjeseci kod Milivoja Katnića u Bajramovici, a šest mjeseci kod Suzane Mugoše u Dajbabama, pošto istorijat njegove mentalne bolesti u potpunosti odgovara optužnici i presudi za tzv. državni udar“, dodali su iz DF.

Saša Sinđelić svjedoči u sudnici Višeg suda u Podgorici/screenshot

Demokratski front obavještava javnost da su navodi jednog režimskog glasila o spektakularnom bjekstvu Saše Sinđelića iz Srbije u Crnu Goru apsolutno netačni, jer se on u Podgorici nalazi skoro desetak dana, gdje ga Milivoje Katnića danima već priprema za pres konferenciju.

Informacija da je Saša Sinđelić prebjegao iz Srbije koristeći staze i bogaze, a sve bježeći od srpskih službi bezbjednosti, predstavlja kvazidramatični pokušaj skretanja pažnje sa jučerašnjeg kriminalno skandaloznog nastupa Milivoja Katnića koji bi da je Crna Gora pravno uređena država završio ili njegovim hapšenjem ili hospitalizacijom, istakli su iz DF-a, prenosi portal in4s.

Zato pozivamo ovaj režimski medij, saopštili su iz DF-a, da objavi fotografije izranjavanog, bosog i golog Sinđelića, koji je, po riječima Milivoja Katnića, bježao od srpskih kuršuma.

Šteta je da crnogorska javnost ne bude upoznata sa torturom kroz koju je prošao svjedok saradnik bježeći od krvoločnih srpskih službi bezbjednosti po šumama i gorama između Novog Pazara i Rožaja.

Istina je sljedeća, pošto Srbija ne želi da isporuči svog državljanina Hrvatskoj zbog ubistva za koje osuđen na dvadeset jednu godinu zatvora, prećutno mu je omogućila da pređe u Crnu Goru, jer je više nego očigledno da čovjek s njegovom mentalnom dijagnozom bolesti više nikom nije potreban, osim Milivoju Katniću, naglasili su iz DF-a.

A pošto je portaprolka Višeg suda Aida Muzurović najavila da će Saši Sinđeliću biti određen ekstradicioni pritvor na osnovu crvene Interpolove potjernice čim bude dostupan crnogorskim pravosudnim organima, očekujemo jasno izjašnjenje predsjednika Višeg suda da li će se to dogoditi, ili će se možda, pošto je zatražio politički azil, Saša Sinđelić kandidovati i za neku od rukovodećih funkcija na kongresu DPS–a.

Što se tiče DF–a, jedva čekamo konferenciju za medije Saše Sinđelića, pravosnažno osuđenog zbog ubistva na dvadeset jednu godinu, na kojoj bi on trebalo da objasni prirodu njegovih veza sa bezbjednosnim strukturama Srbije i Crne Gore, jer mi sve vrijeme tvrdimo da su određeni djelovi BIA zajedno sa ANB–om, koristeći teško zdravstveno stanje Saše Sinđelića, montirale farsu od državnog udara, poručili su DF-a.

„Takođe, ako Zoran Pažin ne bude odgovorio na zahtjev pravosudnih organa Hrvatske da im izruče Sinđelića, nećemo imati ništa protiv da on produži boravak u Crnoj Gori, i to šest mjeseci kod Milivoja Katnića u Bajramovici, a šest mjeseci kod Suzane Mugoše u Dajbabama, pošto istorijat njegove mentalne bolesti u potpunosti odgovara optužnici i presudi za tzv. državni udar“, dodali su iz DF.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register