Katnić: Knežević osuđen na osnovu Bulatovićevog svjedočenja

Objavljeno: 17.06.2019, 15:46h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je danas u parlamentu kazao da je Milan Knežević, što se tiče presuđenja u vezi krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizma, osuđen na pet godina zatvora na osnovu svjedočenja svjedoka koga je predložila odbrana. On je rekao da dokazi koje je iznijelo Tužilaštvo nijesu bili dovoljni za osuđujuću presudu Kneževiću. „Mi to nijesmo imali. Ta situacija je sklopljena na osnovu iskaza svjedoka, i to je ovdje poslanik, koji je jasno govorio, gospodin (Predrag) Bulatović, a kojeg je predložila odbrana. Znači, odbrana je dala taj dokaz, pa je došlo do osuđenja ovog lica“, kazao je Katnić, prenosi Mina. Bulatović je kazao da je Katnić rekao da je optužnica protiv Kneževića podignuta teorijski. „Znači, sva priča o činjenicama je pala u vodu, i da nije bilo mog svjedočenja, on ne bi bio osuđen. Ovo će morati da dokaže ne samo u javnoj komunikaciji, nego i na mjestima gdje je to neophodno, jer je ovim dokazao da on u suštini zloupotrebljava službeni položaj, podmeće, konstruište i obračunava se sa DF-om. Malo vam je što ste i članove moje familije stavili u montirane procese, sada hoćete da navučete jedan dio javnosti protiv mene“, rekao je Bulatović. On je pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da smijeni Katnića bog ove izjave i da ga pošalje u zatvor. Bulatović je istakao da je Katnić danas „izrekao oslobađajuću presudu Kneževiću, i presudu sebi“.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je danas u parlamentu kazao da je Milan Knežević, što se tiče presuđenja u vezi krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizma, osuđen na pet godina zatvora na osnovu svjedočenja svjedoka koga je predložila odbrana.

On je rekao da dokazi koje je iznijelo Tužilaštvo nijesu bili dovoljni za osuđujuću presudu Kneževiću.

„Mi to nijesmo imali. Ta situacija je sklopljena na osnovu iskaza svjedoka, i to je ovdje poslanik, koji je jasno govorio, gospodin (Predrag) Bulatović, a kojeg je predložila odbrana. Znači, odbrana je dala taj dokaz, pa je došlo do osuđenja ovog lica“, kazao je Katnić, prenosi Mina.

Bulatović je kazao da je Katnić rekao da je optužnica protiv Kneževića podignuta teorijski.

„Znači, sva priča o činjenicama je pala u vodu, i da nije bilo mog svjedočenja, on ne bi bio osuđen.

Ovo će morati da dokaže ne samo u javnoj komunikaciji, nego i na mjestima gdje je to neophodno, jer je ovim dokazao da on u suštini zloupotrebljava službeni položaj, podmeće, konstruište i obračunava se sa DF-om.

Malo vam je što ste i članove moje familije stavili u montirane procese, sada hoćete da navučete jedan dio javnosti protiv mene“, rekao je Bulatović.

On je pozvao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da smijeni Katnića bog ove izjave i da ga pošalje u zatvor.
Bulatović je istakao da je Katnić danas „izrekao oslobađajuću presudu Kneževiću, i presudu sebi“.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register