CG: Ministarstvo se ogradilo od stavova savjetnice u Ankari

Objavljeno: 17.06.2019, 11:33h

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova ogradilo se od stavova koje je Mirna Nikčević, prva savjetnica u crnogorskoj ambasadi u Ankari, iznijela na Fejsbuku u diskusiji o Trojičindanskom saboru koji je 15. juna održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Nikčević se Fejsbuku uključila u diskusiju prijateljice koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželjela mir i ljubav. Njeni stavovi u prepisci mogu se okarakterisati kao govor mržnje, između ostalog je navela i da bi „zapalila Hram i sva goveda tamo“ i da se radi o „koljačima primitivnim“. „Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savjetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari, iznijeti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore“, rekli su za Vijesti izvori bliski ministarstvu. Ne precizirajući kakve, najavili su i da će preduzeti određene mjere zbog ponašanja Mirne Nikčević. „Ministarstvo će preduzeti potrebne mjere kako bismo spriječili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mjestu i van radnog mjesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija“, naveli su ti izvori. „Trojičindanski veliki narodni sabor za odbranu vjere“ u Hramu Vaskrsenja u Podgorici, održan je u subotu pošto je vlada Crne Gore utvrdila predlog zakona o slobodi vjeroispovesti kojem se Mitropolija oštro protivi. Saboru je prisustvovalo više hiljada vernika, a zatraženo je od Vlade Crne Gore da „u razumnom roku“ povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovesti i pripremi novi.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova ogradilo se od stavova koje je Mirna Nikčević, prva savjetnica u crnogorskoj ambasadi u Ankari, iznijela na Fejsbuku u diskusiji o Trojičindanskom saboru koji je 15. juna održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Nikčević se Fejsbuku uključila u diskusiju prijateljice koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželjela mir i ljubav. Njeni stavovi u prepisci mogu se okarakterisati kao govor mržnje, između ostalog je navela i da bi „zapalila Hram i sva goveda tamo“ i da se radi o „koljačima primitivnim“.

„Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savjetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari, iznijeti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore“, rekli su za Vijesti izvori bliski ministarstvu.

Ne precizirajući kakve, najavili su i da će preduzeti određene mjere zbog ponašanja Mirne Nikčević.

„Ministarstvo će preduzeti potrebne mjere kako bismo spriječili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mjestu i van radnog mjesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija“, naveli su ti izvori.

„Trojičindanski veliki narodni sabor za odbranu vjere“ u Hramu Vaskrsenja u Podgorici, održan je u subotu pošto je vlada Crne Gore utvrdila predlog zakona o slobodi vjeroispovesti kojem se Mitropolija oštro protivi.

Saboru je prisustvovalo više hiljada vernika, a zatraženo je od Vlade Crne Gore da „u razumnom roku“ povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovesti i pripremi novi.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register