OŠINI GA DRAGO

Objavljeno: 09.06.2019, 21:57h

Piše: Ibrahim ČIKIĆ

Naum pade mi događaj od prije pedeset i kusur godina. Crkva Sv. Petra i Pavla u Bijelom Polju udaljena je nekih dvadesetak metara od moje kuće. Mi djeca iz Treće Sandžačke porasli smo igrajući se u crkvenom dvorištu. Posebno smo se radovali Petrov danu. Iako nisam imao više od desetak godina, uz dozvolu popa Sime za taj dan prodavao sam sokove. Pripreme sam obavljao mjesec dana ranije tako što sam skupljao staklene flaše i čepove u kuhinji Hotela Sandžak. Temeljito pranje, sušenje, ispravljanje savijenih od ključa čepova, kupovina extrata, pozajmljivanje gajbi, kazana, bakrača…

Helem, tog Petrovog dana u crkvu dođe Drago, mazlum i psihički bolesna osoba. Inače dobričina u duši ali kada bi mu neko rekao: „Ošini ga Drago,“  udario bi izuzetno snažno najbližu osobu. I tako za vrijeme molitve Rade, taksirat i belaj prve kategorije, vidjevši da Vuko stoji uz Draga koliko ga grlo nosi povika:

„Ošini ga Drago.“

Iste sekunde bolestan čovjek tako sastavi sirotog Vuka da je i pop prekinuo molitvu. Tajac.

Svi smo očekivali da će Vuko kidisati na sirotog Draga, ali on se uputi u pravcu Rada i tako ga nekoliko puta sastavi boksom u lice da se strovali poput vreće kad rastovariš Dorata. Od tog momenta nikada više niko nije rekao: „Ošini ga Drago“.

***

Danas su svi građani na prostoru ex – Jugoslavije na proplanku. Drago je vlast, Rade je opozicija a Vuko siroti narod. Tako Rade huška Draga, a on nas udara po džepu, obrazu, demokratiji, slobodi izbora… ma jednom riječju, udaraju nas sa svih strana.

Sve dok mi poput Vuka skupa na izborima ne ustanemo i snažno nekoliko puta ne ošinemo i Rada i Draga snažno u lice, bit će nam:

„Ošini ga Drago!“

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register