Tači prijeti EU formiranjem Velike Albanije

Objavljeno: 31.05.2019, 18:51h

Ukoliko Evropska unija nastavi sa izolacijom Kosova, biće razmotrena mogućnost institucionalnih radnji ili referenduma o ujedinjenju sa Albanijom, izjavio je predsjednik Kosova Hašim Tači. „To možemo da uradimo kroz skupštinske rezolucije ili kroz referendume na Kosovu i u Albaniji, ali uključujući Preševo, Medveđu i Bujanovac“, rekao je Tači za tv Dukađini, prenosi Tanjug. „Ako EU ne želi da prihvati dvije albanske države sa dvije zastave, neka prihvate samo jednu zastavu“, kaže Tači. On je rekao da ideja za ispravljanje istorijske nepravde ujedinjenjem Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom nikada nije bila bliža nego sada. Kako je rekao, ponašanje EU prema Kosovu pokazuje da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri preduzimanje institucionalnih koraka za nacionalno ujedinjenje. Pod izolacijom Priština misli na oklijevanje Brisela da odobri viznu liveralizaciju za građane Kosova i Metohije.

Ukoliko Evropska unija nastavi sa izolacijom Kosova, biće razmotrena mogućnost institucionalnih radnji ili referenduma o ujedinjenju sa Albanijom, izjavio je predsjednik Kosova Hašim Tači.

„To možemo da uradimo kroz skupštinske rezolucije ili kroz referendume na Kosovu i u Albaniji, ali uključujući Preševo, Medveđu i Bujanovac“, rekao je Tači za tv Dukađini, prenosi Tanjug.

„Ako EU ne želi da prihvati dvije albanske države sa dvije zastave, neka prihvate samo jednu zastavu“, kaže Tači.

On je rekao da ideja za ispravljanje istorijske nepravde ujedinjenjem Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom nikada nije bila bliža nego sada.

Kako je rekao, ponašanje EU prema Kosovu pokazuje da je došlo vrijeme da se ozbiljno razmotri preduzimanje institucionalnih koraka za nacionalno ujedinjenje.

Pod izolacijom Priština misli na oklijevanje Brisela da odobri viznu liveralizaciju za građane Kosova i Metohije.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply