Novinari na meti ‘Hrvatskog tjednika’ zbog pisanja o Blajburgu

Objavljeno: 31.05.2019, 19:06h

Desničarsko-nacionalistički list “Hrvatski tjednik” je objavio fotografije s imenima i poslodavcima novinara koji su kritički izvještavali o komemoraciji u Blajburgu. Na meti hrvatskog magazina našlo se pet austrijskih i njemačkih novinara. Prema saopštenju Reportera bez granica (RSF), ispod slika navedena su i imena i poslodavci tih novinara, a, kako ocjenjuju, cilj je da se zastraše novinari koji žele profesionalno da izvijeste sa jednog događaja, prenosi RTS. To u jednoj demokratiji nije prihvatljivo, poručila je predsjednica Reportera bez granica u Austriji Rubina Mering. Zbog toga su Reporteri bez granica odlučili da upute pismo Ambasadi Hrvatske u Beču u kojem će izraziti protest. “Ako se zastrašuju novinari onda smo svi mi cilj”, naglasila je Mering. Među pomenutim novinarima nalazi se i urednik bečkog dnevnika Standard Oliver Stajić, a pored njega pomenute su i kolege sa austrijskog radija Oe1, te s njemačkih medija Dojče vele, Velt i Frankfurter rundšau. Njihove slike su objavljene na naslovnoj strani aktuelnog broja Hrvatskog tjednika gdje su nazvani “mladim komunistima, koji komemoraciju nisu uspjeli da spriječe”.

Desničarsko-nacionalistički list “Hrvatski tjednik” je objavio fotografije s imenima i poslodavcima novinara koji su kritički izvještavali o komemoraciji u Blajburgu.

Na meti hrvatskog magazina našlo se pet austrijskih i njemačkih novinara.

Prema saopštenju Reportera bez granica (RSF), ispod slika navedena su i imena i poslodavci tih novinara, a, kako ocjenjuju, cilj je da se zastraše novinari koji žele profesionalno da izvijeste sa jednog događaja, prenosi RTS.

To u jednoj demokratiji nije prihvatljivo, poručila je predsjednica Reportera bez granica u Austriji Rubina Mering.

Zbog toga su Reporteri bez granica odlučili da upute pismo Ambasadi Hrvatske u Beču u kojem će izraziti protest.

“Ako se zastrašuju novinari onda smo svi mi cilj”, naglasila je Mering.

Među pomenutim novinarima nalazi se i urednik bečkog dnevnika Standard Oliver Stajić, a pored njega pomenute su i kolege sa austrijskog radija Oe1, te s njemačkih medija Dojče vele, Velt i Frankfurter rundšau.

Njihove slike su objavljene na naslovnoj strani aktuelnog broja Hrvatskog tjednika gdje su nazvani “mladim komunistima, koji komemoraciju nisu uspjeli da spriječe”.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply