Veza između hapšenja Osmanija i akcija na sjeveru Kosova

by | maj 30, 2019 | Novosti | 0 comments

U analizi koju je objavio BBC na srpskom jeziku o akciji kosovske policije u kojoj je uhapšeno 28 osoba, među kojima su većina službenici tamošnje policije, ova akcija se dovodi u vezu sa nedavnim hapšenjem Ismeta Osmanija Curija, osoba koju kosovski mediji opisuju kao vodeću figuru u organizovanom kriminalu.

Osmani je označen kao švercer droge, cigareta i nafte u izvještaju njemačke tajne službe BND iz 2005. godine, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije OCCRP.

Ista mreža, pozivajući se na izvještaj Bezbednosno-informativne agencije iz 2011. navodi da je Osmani blizak saradnik Zvonka Veselinovića, biznismena sa Kosova. Osmani je opisan kao “izuzetno opasan”.

Veselinović blisko sarađuje i sa Milanom Radoičićem, koji je danas potpredsednik Srpske liste. Ista mreža objavila je i fotografije sastanka Veselinovića i brata predsjednika Vučića.

Vučić je objavljivanje fotografija opisao kao “pokušaj kriminalizovanja” njegove porodice.

Kada su krajem 2018. godine, pripadnici ‘Rosu’ na sjeveru Kosova uhapsili četvoro ljudi povezanih sa ubistvom Olivera Ivanovića, kosovske institucije su saopštile da je Radoičić jedan od osumnjičenih i da se za njim traga.

0 Comments

Submit a Comment