CG: Šah se vraća u škole

Objavljeno: 10.05.2019, 19:33h

Predstavnici Ministarstva prosvjete Crne Gore, Evropske šahovske unije i Šahovskog saveza Crne Gore potpisali su danas Sporazum o saradnji, čiji je cilj popularizacija šaha među učenicima osnovnih škola. Resorni ministar Damir Šehović rekao je da Ministarstvo prosvjete podržava projekte koji podstiču intelektualni razvoj djece i dodao da je šah sport koji navodi na razmišljanje, vježba istrajnost i budi samokritičnost. Prema njegovim riječima, šah će se u školama popularizovati kroz vannastavne aktivnosti, a sva potrebna oprema biće obezbijeđena. Šehović je uvjeren da će učenici u Crnoj Gori nakon ove mjere biti mnogo zainteresovaniji za šah.

Predstavnici Ministarstva prosvjete Crne Gore, Evropske šahovske unije i Šahovskog saveza Crne Gore potpisali su danas Sporazum o saradnji, čiji je cilj popularizacija šaha među učenicima osnovnih škola.

Resorni ministar Damir Šehović rekao je da Ministarstvo prosvjete podržava projekte koji podstiču intelektualni razvoj djece i dodao da je šah sport koji navodi na razmišljanje, vježba istrajnost i budi samokritičnost.

Prema njegovim riječima, šah će se u školama popularizovati kroz vannastavne aktivnosti, a sva potrebna oprema biće obezbijeđena.

Šehović je uvjeren da će učenici u Crnoj Gori nakon ove mjere biti mnogo zainteresovaniji za šah.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply