Црногорски министар Зенка

Objavljeno: 09.05.2019, 19:21h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Само постојање црногорског министра за људска и мањинска права, који се зове Мехмед Зенка, с великоалбанском реториком и отвореним албанским шовинизмом којим често фасцинира јавност, упечатљиво свједочи да не постоји тако дубоко дно које садашња држава Црна Гора може дотаћи, а да се не провали још дубље.

А што је најинтересантије, ни самоме Зенки није јасно, да ли је он министар у Влади унижене и пропале државе која се зове Црна Гора, или је министар у Влади концентрационог логора који се зове “држава Косово”!

“Космет”, лидер етничког чишћења, све уз помоћ Запада

Агенција Спутњик је 16. априла ове године објавила следећу вијест:

“Црногорски министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка казао је да Европа у суперлативу говори о Црној Гори, али да је тзв. Косово ипак лидер на Балкану када је у питању поштовање мањинских права”. (1)

А потом пренијела Зенкине мисли: „Ако идемо ка Европи, онда морамо да слушамо шта Европа мисли о нама. Европа мисли да смо далеко испред свих балканских држава, и то по свим критеријума.

Али, има једна истина, имамо државу Косово, где мањине имају већа права него мањине у Црној Гори“, рекао је Зенка, отварајући школу политичких студија „Положај мањина у Црној Гори“, која је одржана у Улцињу.” (1)

Елем, што се тиче тезе црногорског министра Зенке да на “Косову мањине имају већа права него мањине у Црној Гори“, довољно се подсјетити резултата прогона неалбанског становништа током режиране побуне Албанаца на Космету 1999. године, те интервенције НАТО пакта и етничког чишћења које се потом десило, све уз помоћ Вашингтона и Лондона, али албанским рукама.

Наиме, тада је са Космета протјерано 183.966 Срба, 31.029 Бошњака, 27.028 Црногораца, око 40- 60.000 Рома, Ашкалија и Египћана, 16.000 Горанаца, али и Черкези, Турци, …, што чинило збирно преко 300.000 неалбанских избјеглица. (2)

Зенкини пулени- лидери етничког чишћења Македонаца

Зенкини великоалбански “лидери у поштовању људских права у региону” су потом дигли побуну и у Македонији, у “знак захвалности” што је та држава примила избјегле Албанце током хаоса којег су албански терористи и ментори са Запада направили на Космету.

Наравно, албански терористи су у Македонију упали с територије Космета, главног центра тероризма и трговине наркотицима на Балкану!

Шта су тада починили Зенкини пулени у Македонији, уз несебичну помоћ Запада, најбоље је објаснио Александар Дамовски, директор најтиражнијег македонског листа „Дневник“, који је 31. августа 2001. за портал „БХ Дани“ дао следећу информацију:

„У Македонији је тренутно 60.000 Македонаца изван својих домова, не својом вољом.

Њих су из њихових властитих кућа протјерали албански екстремисти који дјелују на територији Македоније. Притисак на Македонце, на територији гдје је албанска мањина у већини, из дана у дан је све већи и већи. Македонци у Тетову и Гостивару су закључани у својим становима, не могу изаћи…“ (2)

Управо овакав лик, Мехмед Зенка, који реторички преводи великоалбанска етничка чишћења, нечувена дивљања на Космету и у Македонији, у пример “еталона поштовања људских права”- је данас црногорски министар.

И то, да чудо буде веће- министар у Влади Црне Горе задужен за људска и мањинска права?!

Да ли се Црна Гора креће ка “изопаченој торевини”?

Наравно, логично се поставља питање- шта је то данашња Црна Гора, кога она представља када у њеној Влади фигуришу министри- који су не само неадекватне особе, већ представљају екслузивни примјер заштитника албанских етничких чишћења на Космету и у Македонији, као и великоалбанских дивљања свуда у региону, па и у Црној Гори?

Мада, једно је јасно, када црногорски министар Мехемед Зенка “цијепа главом о стијену”, да провјери њену великоалбанску тврдоћу, он се не може зауставити.

То најбоље свједочи наставак његовог говора, који је пренио портал ИН4С, на следећи начин:

“Мехмед Зенка сматра да тзв. “Косово” има само један минус: “Имамо један минус, немамо Црногорце као уставну категорију, али имамо спремност власти, а и ми као Албанци смо показали спремност да утичемо на власт “Косова” да што прије Црногорци буду уставна категорија. Али, то није кривица косовских политичара, већ кривица великосрпске политике”!(3)

Зенкина констатација: “Имамо један минус, немамо Црногорце као уставну категорију”, смјехотресна је с те тачке гледишта што је у тренутку изговарања чудне мисли Зенка заборавио да је црногорски министар, пa je у јарком магновењу импулса наступио с позицијe министра у Влади “фaнтомске државе Косово”?!

Како се на факте етничког чишћења не жели освртати, јер је то “готова ствар”, све су прилике да се црногорски министар Зенка “залаже” да Црногорци уђу у “Устав државе Косово”, под условом да их на Космету уопште не буде, осим у једноцифреном броју.

Па да их повремено показују на косметском ТВ као- изумрлу врсту “која има сва права”!?

А то је типично само за идеолошки напукле и напаљене особе, које не знају у којој држави живе, иако заузимају положај министра, чак. И то- црногорског, што је за невјеровати?!

Управо зато, Зенкина теза да “Црногорци на Косову нису уставна категорија”, јер је том непризнавању “кривац великосрпска политика”, једно се може довести у везу с пливањем кокаина на црногорском приморју, и његового загађивања морског добра, у којем се, у критичном моменту, нажалост, брчкао и Мехмед Зенка?!

Зенка: Од шест црногорских удружења само су два процрногорска?!

Наставак Зенкиног политичког монолога је у наставку био још интересантнији, јер је послије констатације да је имао “састанак са удружењима Црногораца на Космету”, Зенка своје утиске изложио овако:

“Од осам, шест удружења имају централу у Београду, у смислу савјетовања. Само двије су процрногорски орјентисане.

Рекао сам им – они, чија је адреса Подгорица- њима могу помоћи. Онима којима је адреса у Београду – нисам министар за њих и не могу им помоћи.

Могу помоћи само онима који траже помоћ од Црне Горе. На ту поруку неки су се наљутили, а они који су процрногорски орјентисани су добро реаговали и брзо ће добити признање да буду уставна категорија.” (3)

И тако, Мехмeд Зенка, самозвани министар Владе Црне Горе “за Црногорце у региону”, може помоћи само оним Црногорцима “који траже помоћ од Црне Горе”!?

Па им он гарантује (ротквом и паприком?!) да ће постати уставна категорија на “Косову”, а они други неће?!

Како то? Збиља, како ће “лојалне Црногорце” дефинисати “Косово репубљик”, а да нелојалне Црногорце не упише у “Устав”? Можда посебном ознаком: Јужни Црногорци, Тачијеви Црногорци, Милогорци?! Како?

Како оваква Црна Гора може помоћи “лојалним Црногорцима”, и како им је Зенка до сада помогао? Одговор је-никако!

Још Зенка црногорска удружења класификује на пожељна и непожељна!? Подобна и неподобна?!

И то с таквом лакоћом ради, као да је трговац људским органима, па дијели људе на подобне за вађење органа и њихову продају на црном тржишту, и оне неподобне, чији унутрашњи органи нису квалитетни, па још нешто успут филозофира на ту тему?!

„Ми, косметски Црногорци, не признајемо Косово за државу”!

А сада ћемо послушати и другу страну, која није на линији размишљања црногорског министра велике Албаније, џентлмена Мехмеда Зенке!

У том смислу је било важно једно саопштење Савеза Црногораца Косова и Метохије, којем је сједиште у Косовској Митровици, а којег је потписао Вучина Поповић.

У њему се апеловало на црногорску владу “да преиспита односно повуче одлуку о признању “Косова”, уз напомену да су Албанци „уз одобрење НАТО-а 1999. починили геноцид над метохијским Црногорцима, побивши и протјеравши их све до једнога из Пећи, Истока, Дечана, Ђаковице, Призрена, Клине, али из свих осталих општина у покрајини“.

У том саопштењу упућеном Влади Црне Горе 28.02.2018. године, Савез Црногораца Косова и Метохије изјавио је следеће:

„Ми, косметски Црногорци не признајемо Косово за државу, и то коначно мора да буде јасно и Приштини и Подгорици, али и међународним факторима у покрајини.

Умјесто Сизифовог посла, препоручујемо властима у Подгорици да се заложе за обнављање црногорских гробаља у Метохији која су преорана од стране Тачијеве и власти Рамуша Харадинаја.

Тражимо да се врати (срушени, оп.а.) споменик Петру Другом Петровићу Његошу и Вуку Караџићу у центру Приштине, јер су они изворни симболи јединог правог црногорства.

Још једном апелујемо на црногорску владу да преиспита односно повуче одлуку о признању “Косова”, творевине настале на крви и прогону 30.000 Црногораца!“

Послије ове и овакве слике концентрационог логора званог држава Косово, коју нам је рално предочио Савез Црногораца Косова и Метохије- црногорски министар Мехмед Зенка се може лагано покрити ушима, клекнути на кољена, и пред јавношћу Црне Горе молити за опроштај грјехова.

Несретни господар, и министар “заштите права УЧК у Црној Гори”

Потом министар Зенка може отићи бестрага, јер таквог несојског министра није имала нити Јужноафричка Република у доба поганог апартхејда.

Да се разумијемо, црногорски министар послије свега што је рекао у Улцињу, који штити оне који скандирају “УЧК” у Тузима, као и “људска права” оних који на врху Румије машу ножевима и носе барјаке гдје је дио Црне Горе уцртан у границе велике Албаније, може само имати третман- министра за развој идеје албанског екстремизма у Црној Гори.

А свима осталима остаје за размишљање- на какве је ниске гране пала држава Црна Гора, све с господаром, који оваквим министрима, пристиглим из великоалбанског ада, писнути не смије.

И још их поставља на елитне функције, да брукају и државу и власт, давно прешавши границу безочности коју јавност поднијети може.

Референце:

(1) (Скандалозна изјава црногорског министра: Држава Косово је лидер на Балкану, Спутњик, Небојша Поповић, 16/04/2019)

(2) (Дилеме или одлуке – подјела Космета и Македоније!? Портал ИН4С, Војин Грубач, 16/02/2017.)

(3) (Зенка: ЕУ гријеши – није Црна Гора, већ Косово* лидер у поштовању мањинских права, Портал ИН4С, 16/04/2019.)

(4) (Црногорци КиМ: Влада Црне Горе да поништи одлуку о признању Косова*, Портал ИН4С, 28/02/2018.)

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register