U Venecueli u toku pokušaj državnog udara

Objavljeno: 30.04.2019, 21:35h

Ministar za komunikacije Venecuele Horhe Rodrigez je napisao na Tviteru da je u toj zemlji u toku pokušaj državnog udara. On je dodao da venecuelanskim vlastima otpor pruža “mala grupa vojnika izdajnika“. Ministar odbrane Bolivarske Republike Vladimir Padrino Lopez je kazao da vojska ostaje vjerna Nikolasu Maduru, a ministar inostranih poslova Venecuele Horhe Areas je optužio Kolumbiju da je finansirala puč. Jutros su se opozicioni lider Huan Gvaido i njegove pristalice okupili u Karakasu na auto-putu ispred vojne baze Karlota. Ranije je Gvaido pozvao narod Venecuele i vojsku da izađu na ulice kako bi okončali operaciju “Sloboda“ i kako bi svrgnuli šefa države Nikolasa Madura. Vašington je pozvao Rusiju da se ne miješa, izvještava ruski Sputnjik.

Protesti u Venecueli: arhivski snimak

Ministar za komunikacije Venecuele Horhe Rodrigez je napisao na Tviteru da je u toj zemlji u toku pokušaj državnog udara. On je dodao da venecuelanskim vlastima otpor pruža “mala grupa vojnika izdajnika“.

Ministar odbrane Bolivarske Republike Vladimir Padrino Lopez je kazao da vojska ostaje vjerna Nikolasu Maduru, a ministar inostranih poslova Venecuele Horhe Areas je optužio Kolumbiju da je finansirala puč.

Jutros su se opozicioni lider Huan Gvaido i njegove pristalice okupili u Karakasu na auto-putu ispred vojne baze Karlota. Ranije je Gvaido pozvao narod Venecuele i vojsku da izađu na ulice kako bi okončali operaciju “Sloboda“ i kako bi svrgnuli šefa države Nikolasa Madura.

Vašington je pozvao Rusiju da se ne miješa, izvještava ruski Sputnjik.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply