Policija zabranila prvomajsku šetnju u Podgorici

Objavljeno: 30.04.2019, 19:31h

Unija slobodnih sindikata Crne Gore je otkazala najavljenu Prvomajsku protestnu šetnju ulicama glavnog grada Crne Gore

Unija slobodnih sindikata Crne Gore je otkazala najavljenu protestnu šetnja ulicama Podgorice, navodeći da su im iz Centra bezbjednosti rekli da im neće biti omogućena najavljena maršruta i obraćanje predstavnika USSCG ispred zgrade Vlade.

“Na taj način, po prvi put od tradicionalnog organizovanja ove manifestacije, obesmišljen je smisao Prvomajske protestne šetnje koja, pored očuvanja tradicije i slanja poruka o nužnosti radničke borbe i solidarnosti koju nosi Prvi maj za sve radnike širom planete, podrazumijeva poruku koju šaljemo Vladi Crne Gore o aktuelnom trenutku u našoj zemlji i očekivanju zaposlenih i građana. Takođe, izražavamo revolt neprimjerenim odnosom nadležnih prema USSCG, kao odgovornom socijalnom partneru, posebno imajući u vidu aktuelnu socijalnu i političku situaciju u zemlji”, prenio je portal Vijesti.

U najavi protestestne šetnje je navedeno da je njen cilj, “osim čuvanja tradicije i poruka koje nosi Prvi maj za sve radnike širom planete” i “podsjećanje odgovornih na loš ekonomsko-socijalni položaj zaposlenih i građana, na potrebu uspostavljanja efikasne pravne i države socijalne pravde“.

Početak protestne šetnje bio je najavljen za 10:30 časova sa Trga Argentina (trg kod Stadiona “Budućnost“).

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply