Papa: Ne tračarite u frizerskim salonima

Objavljeno: 30.04.2019, 23:02h

Papa Franjo je i ranije upozoravao da nije lijepo ogovarati prijatelje i susjede, a istu poruku uputio je sada i vlasnicima frizerskih i kozmetičkih salona i brijačnica, modernih hramova “tračerenja”. Papa je u ponedeljak primio oko 230 italijanskih frizera, kozmetičara, brijača i stilista, članova Odbora svetog Martina de Poresa te im, između ostalog poručio da “ne pokleknu pred iskušenjem tračarenja i ogovaranja”, tako karakterističnim za mjesta na kojima obavljaju posao. Umjesto toga, svoju profesiju bi trebalo da obavljaju “u duhu hrišćanstva, prema klijentima se odnoseći ljubazno i s poštovanjem, pritom im nudeći lijepu riječ i ohrabrenje”. Papa je podsjetio da je njihov zaštitnik sveti Martin de Pores, peruanski svetac iz 16. vijeka kojeg je Pavle VI proglasio zaštitnikom brijača i frizera. Veći dio života proveo je pomažući siromašnima i bolesnima, prenosi Hina.

Papa Franjo je i ranije upozoravao da nije lijepo ogovarati prijatelje i susjede, a istu poruku uputio je sada i vlasnicima frizerskih i kozmetičkih salona i brijačnica, modernih hramova “tračerenja”.

Papa je u ponedeljak primio oko 230 italijanskih frizera, kozmetičara, brijača i stilista, članova Odbora svetog Martina de Poresa te im, između ostalog poručio da “ne pokleknu pred iskušenjem tračarenja i ogovaranja”, tako karakterističnim za mjesta na kojima obavljaju posao.

Umjesto toga, svoju profesiju bi trebalo da obavljaju “u duhu hrišćanstva, prema klijentima se odnoseći ljubazno i s poštovanjem, pritom im nudeći lijepu riječ i ohrabrenje”.

Papa je podsjetio da je njihov zaštitnik sveti Martin de Pores, peruanski svetac iz 16. vijeka kojeg je Pavle VI proglasio zaštitnikom brijača i frizera. Veći dio života proveo je pomažući siromašnima i bolesnima, prenosi Hina.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply