Insajder ponudio dokaze o nelegalnom finansiranju DPS?

Objavljeno: 30.04.2019, 10:51h

Prema navodima internet sajta ‘Borba’, kome se ne zna vlasnik ali se smatra bliskim opozicionom Demokratskom frontu, navodno je neimenovani bivši visoki funkcioner Demokratske partij socijalista međunarodnim istražiteljima ponudio dokumentaciju o poslovanju vladajuće partije sa dokazima o tokovima novca koji su išli od određenih biznismena ka čelnim ljudima u državi. Isti sajt je objavio intervju sa Duškom Kneževićem, dugogodišnjim finansijerom DPS (prema vlastitom priznanju) koji se sklonio u London nakon sukoba sa režimom, u kome on identifikuje kompanije koje su finansirale crnogorsku vlast. “Vlasnici svih režimskih firmi plaćaju izbore za DPS- Bemax, Čelebić, Zetagradnja, Cijevna komerc, Volvox, Franca, Voli, Laković, Veletex… Uglavnom, svi koji nešto znače u biznisu u Crnoj Gori moraju da plaćaju reket Đukanoviću”, kazao je Knežević u intervjuu za Borbu. Knežević je osumnjičen i optužen u Crnoj Gori za više krivičnih djela i za njim je raspisana međunarodna potjernica. On je nedavno najavio osnivanje političke partije.

Prema navodima internet sajta ‘Borba’, kome se ne zna vlasnik ali se smatra bliskim opozicionom Demokratskom frontu, navodno je neimenovani bivši visoki funkcioner Demokratske partij socijalista međunarodnim istražiteljima ponudio dokumentaciju o poslovanju vladajuće partije sa dokazima o tokovima novca koji su išli od određenih biznismena ka čelnim ljudima u državi.

Isti sajt je objavio intervju sa Duškom Kneževićem, dugogodišnjim finansijerom DPS (prema vlastitom priznanju) koji se sklonio u London nakon sukoba sa režimom, u kome on identifikuje kompanije koje su finansirale crnogorsku vlast.

“Vlasnici svih režimskih firmi plaćaju izbore za DPS- Bemax, Čelebić, Zetagradnja, Cijevna komerc, Volvox, Franca, Voli, Laković, Veletex… Uglavnom, svi koji nešto znače u biznisu u Crnoj Gori moraju da plaćaju reket Đukanoviću”, kazao je Knežević u intervjuu za Borbu.

Knežević je osumnjičen i optužen u Crnoj Gori za više krivičnih djela i za njim je raspisana međunarodna potjernica. On je nedavno najavio osnivanje političke partije.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply