GA poziva mlade srednjoškolce na akciju

Objavljeno: 30.04.2019, 10:22h

Grupa mladih u koordinaciji Građanske alijanse (GA) realizuje projekat ‘Mladi aktivni građani’ u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju, s ciljem aktiviranja mladih “da identifikuju i rješavaju probleme u svojoj okolini koji se tiču zaštite životne sredine, saobraćaja i potrošačkih prava“. Pri rješavanju problema, mladima će podršku pružiti i opštinske službe Podgorice, Cetinja i Danilovgrada, gradova uključenih u ‘Nedjelji aktivizma’ od 6. do 12. maja, saopšteno je iz GA, uz molbu medijima da o ovoj akciji informišu srednjoškolce iz pomenutih gradova. “Napominjem da će se nedjelja aktivizma organizovati u periodu 6-12. maj i da će tada mladi za svoje inicijative i rješenja dobijati poene, te da će najaktivniji dobiti nagrade u vidu putovanja na kampove i omladinske razmjene u zemlji i regionu. Takođe, ideja je da mladi i nakon ove projektne aktivnosti ostanu u kontaktu sa svojim gradom i nadležnim službama, te i dalje proaktivno ukazuju na probleme i žele da budu dio rješenja. Projekat će na taj način ukazati mladima da mogu da koriste digitalne alate i društvene mreže na kojima su prisutni i u svrhe mjenjanja svog okruženja na bolje.Svi detalji su dostupni na www.slikajaktiviraj.me gdje se srednjoškolci trebaju i registrovati da bi učestvovali u takmičenju“, poručila je Ajša Hadžibegović, koordinatorka projekta. Projekat ima podršku Ministarstva sporta i mladih.

Grupa mladih u koordinaciji Građanske alijanse (GA) realizuje projekat ‘Mladi aktivni građani’ u Podgorici, Danilovgradu i Cetinju, s ciljem aktiviranja mladih “da identifikuju i rješavaju probleme u svojoj okolini koji se tiču zaštite životne sredine, saobraćaja i potrošačkih prava“.

Pri rješavanju problema, mladima će podršku pružiti i opštinske službe Podgorice, Cetinja i Danilovgrada, gradova uključenih u ‘Nedjelji aktivizma’ od 6. do 12. maja, saopšteno je iz GA, uz molbu medijima da o ovoj akciji informišu srednjoškolce iz pomenutih gradova.

“Napominjem da će se nedjelja aktivizma organizovati u periodu 6-12. maj i da će tada mladi za svoje inicijative i rješenja dobijati poene, te da će najaktivniji dobiti nagrade u vidu putovanja na kampove i omladinske razmjene u zemlji i regionu. Takođe, ideja je da mladi i nakon ove projektne aktivnosti ostanu u kontaktu sa svojim gradom i nadležnim službama, te i dalje proaktivno ukazuju na probleme i žele da budu dio rješenja. Projekat će na taj način ukazati mladima da mogu da koriste digitalne alate i društvene mreže na kojima su prisutni i u svrhe mjenjanja svog okruženja na bolje.Svi detalji su dostupni na www.slikajaktiviraj.me gdje se srednjoškolci trebaju i registrovati da bi učestvovali u takmičenju“, poručila je Ajša Hadžibegović, koordinatorka projekta.

Projekat ima podršku Ministarstva sporta i mladih.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply