Окрвављени ‘Варвари’, и намјесник скадарског везира!

Objavljeno: 28.04.2019, 23:24h

Пише: Војин ГРУБАЧ

Подгоричке Вијести су недавно, тачније 18. априла 2019. године, објавиле текст под насловом: ”Амар Нухоџић несметано пљувао играче Црвене звезде”, уз напомену да је се тај скандал десио “синоћ на трибинама”, у Подгорици.

У дотичном тексту се наводи следеће: ”Амар Нухоџић, син министра Унутрашњих послова (Црне Гoре, оп. а.) Мевлудина Нухоџића, пљувао је играче Црвене звезде приликом уласка у дворану, уочи загријавања за синоћњи меч против Будућност Волија.

На снимцима који су се проширили друштвеним мрежама види се како млађи Нухоџић улази на терен, вјероватно из првог или другог реда сједишта, који су тик уз паркет, и пљује гостујуће играче.

Он је, и поред тога, остао у “Морачи” и гледао меч јер нико од надлежних није реаговао ни на његово нити на слично понашање других гледалаца.”

Укратко, некакав параноик дивља на спортском догађају, a нико нe реагује од полиције?!

Син министра полиција пљува људе по Црној Гори?!

Нема сумње, ово је примјер када се син министра дефинитивно унеређене државе, лик који никад није читао Марка Миљанова, нити представља дјелић тог таласа историје, ефектно легитимисао и обрукао, без разлога.

Можете замислити- син министра полиција пљува људе по Црној Гори?! И то спортисте, на паркету, на спортском такмичењу?! Начувено!

Није познато да се икада ишта слично десило и у Африци, а не негдје друго! То се у историји никада није десило! Какав блам!

Е сад, да ли се ради о поразном, примитивном и атавистичком кућном васпитању, или је ријеч о поремећености личности- остаје да се види у продужетку приче, ако је буде.

То што је син министра из обијести направио додатни и непотребни процјеп међу народом којем припада, и историјским народом који ће у неком критичном тренутку ипак оприједилити даљи ток историје на “парчету јареће кожице” који се зове Црна Гора, посебна је тема.

У бљештавом моменту тупаве поганштине, избрукавши себе и породицу, у непознатој мјери и етнос којем припада, син министра је одиграо “пљувачки шоу”, па сада може лагано отпрашити у ништа, на сметлиште историје.

Дакако, министар Нухоџић се потом извинио јавности, што је коректно, али на питање- колико то може имати ефекта, одговор је добијен у Београду, гдје су попљувани кошаркаши Будућности!

При чему је интересантан факт да пљувачи из Подгорице нису отишли у Београд да се тамо, на паркету, попљувају с пљувачима из Београда?! Зашто?

Збиља, како тумачити ситуацију гдје црногорска полиција није реаговала на инцидент агресивно примитивног Амара Нухоџића, раније није смјела писнути Албанцима који су наоружани дошли на Румију, исукали демонстративно ножеве, с барјацима на којима је је дио територије Црне Горе усликан у “велику Албанију”, а на другој страни- осионост те исте црногорске полиције да брутално пребије навијаче Будућности у Никшићу, и да масакрира вођу навијача Чаку Ивановића!?

Црногорска полиција- ко је, или шта је то?!?!

Да се подсјетимо, разлог пребијања навијачке групе “Варвари” на фудбалској утакмици Сутјеска- Будућнст одиграној 3. априла ове године у Никшићу је било “због тога што су прескочили ограду да се поздраве са својим фудбалерима”.

Тврдњу полиције дa су се “Варвари” хтјели обрачунати са “Војводама”, навијачима Сутјеске, демантовале су “Војводе”.

Наиме, РТЦГ је 4. априла 2019. објавила текст под насловом “Војводе: Класична тортура над навијачима”.

У тексту се наводи следеће: “На јучерашњој утакмици Сутјеска – Будућност публика је имала прилику да присуствује класичној полицијској тортури над навијачима из Подгорице”, саопштили су навијачи никшићког клуба.

“Демантујемо јучерашње наводе да су присталице подгоричког клуба покушале да преко терена или трибина дођу до навијача Сутјеске. Сви смо као навијачи свјесни наше улоге и одговорности у сваком проблему и тучи, али је јуче полицијска непрофесионалност била главни и одговорни кривац”, саопштиле су “Војводе”.

У тексту се наставља овако: “На њиховој Фејсбук страници објављено је да је, након што је судија означио крај утакмице, “дошло до комешања између навијача и полиције због уласка пар њих у терен”.

“Након чега су органи реда употријебили сузавац и као по команди почели пендрецима да туку све који су били у кавезу за гостујуће навијаче, а јасно је и неупућенима како дјелује сузавац и колико је неко у стању да види куда се креће, а камоли да брани самог себе.

Читава никшићка публика је могла да види прекомјерну употребу силе и класично иживљавање”, тврде навијачи никшићког клуба.”

На крају текста се закључује: “Јасно је, кажу, свима након свих ових година “колика нетрепељивост влада између нас и навијача подгоричког клуба”.

“Али људскост и навијачка солидарност нам не дозвољавају да останемо нијеми на догађаје од јуче, чији је епилог много тешко повријеђених и ухапшених навијача, којима сигурно пријети робија”, наводе “Војводе”.

Творац хаоса и безнађа?!

Послије свега, намеће се логично питање- да Варвари нису прскочили ограду да се поздравe са својим фудбалерима, већ да пљују по фудбалерима Сутјеске, да ли би реаговала црногорска полиција?

Да изађу на терен и пљују по спортистима, као Амар Нухоџић у Подгорици? Шта би полиција урадила?

Зато се граћани у чуду, и питају се- Чија је ова црногорска полиција?!?!

Или, како то да црногорске власт своју немоћ пред албанским шовинистима у Црној Гори, који их овом времену могу тући албанским заставама по глави, и скандирати УЧК- компензује иживљавањем, не само физичким, већ и економским, вјерским, и сваким осталим – над православним народом Црне Горе, звали се они Срби или Црногорци?!

Збиља, да званичном Подгорицом случајно не командује неки, јавности непознати, тајни скадарски везир овог времена?!

Или нам се то само чини, већ је стварност таква да шеф режима, у одбрани од оптужби које му документовано предјављује одбјегли црногорски олигарх из Лондона, активно ради на шовинизацији друштва, јер сматра да је то одлични маневар у заташкавању скандала?!

С циљем његовог превођења на другу тему, гдје се ређају напади на Цркву, Крстионицу, Варваре, Звезду, …, па макар све пливало у крви до кољена.

Ако је тенденција таква, могло би испасти “на крају баладе” да је Нуман паша Ћуприлић био бијели миш у односу на “његову екселенцију”, талентованог творца хаоса и безнађа из Подгорице.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

  1. Vojin Grubač says:

    Човић са дијелом списка…

    https://m.youtube.com/watch?v=JzAFvbci88c

    O kojim ljudima se radi, vjerovatno je da Amar Nuhodžić sin Mevludina Nuhodžića, ministra unutrašnjih poslova Crne Gore predvodi cijelu tu grupu. To je nevjerovatno, šta će onda policija da radi kada njegov sin radi te stvari. Među učesnicima je i Miroslav Nedović, Miloš Golubović sin predsjednika Privredne komore Crne Gore Vlastimira Golubovića, vlasnika firme Kalia, koja se bavi rasadnicima i jednog od velikih finansijera Budućnosti. Tu je bio i Zoran Marković u crnoj jakni, koji je napao pomoćnog trenera Milenka Topića koji je tom klubu donio nekoliko titula i Filipa Čovića, zamahuje nogom na njih. Taj Zoran Marković radi u Agenciji za sprječavanje korupcije Crne Gore. Nikola Kovačević u plavo bijelom dresu, to je neki arhitekta. Među njima je bio i Aleksandar Mijajlović Bemaks, finansijer Mege, srpskog košarkaškog kluba. Čovjek koji ovdje ima registrovane firme u društvu je ekipe iz kafića Grand.