Mi nijesmo iznenađeni

Objavljeno: 13.04.2019, 18:14h

Reagovanje pokreta “Odupri se” na optužbe Duška Kneževića

Gospodine Kneževiću,

Za razliku od Vas, uopšte nijesmo neprijatno iznenađeni izjavom u kojoj vrijeđate ne samo lidera, nego sve organizatore protesta “Odupri se – 97.000”.

Vi se sjećate, ali javnosti radi da ponovimo: Vaši napadi na nas počeli su još onog trenutka kad je broj građana koji na Ulici traže slobodu i pravdu prvi put prešao 10.000.

Od tada, uporno ste pokušavali da preuzmete proteste “Odupri se”, i javno i drugačije. Ćutali smo sve ovo vrijeme samo zato što smo poštovali Vaš trud da iznesete što više dokaza o nedjelima autokratske i korumpirane vlasti koju ste podržavali sve dok nije udarila i na Vas.

Posljednja izjava samo je nastavak žestoke kampanje koju vodite protiv organizatora, nakon što ste početkom marta učtivo zamoljeni da ne prisvajate proteste i da ih ne zloupotrebljavate u obračunu sa doskorašnjim prijateljima.

Tačno je, povod za naš prvi protest bio je snimak na kojem se vidi i čuje kako “Migo Stijepović uzima 97.500 eura za prljavu kampanju i kupovinu glasova u Zeti”. Ali, taj novac “za prljavu kampanju i kupovinu glasova” dali ste Vi. Sami ste to objelodanili i time ukinuli svaku mogućnost saradnje sa pokretom “Odupri se”. Korupcija je, kao što dobro znate, jedan od suštinskih uzroka nezadovoljstva građana koji protestuju na Ulici, zato je Vaše očekivanje da im se obratite sa bine bilo potpuno neprikladno.

Više je nego licemjerno Vaše naglašavanje navodne podrške protestima čije organizatore nazivate “samo formalnima”. Ko uopšte može povjerovati da podržavate one koje optužujete da su odustali od zahtjeva za ostavku predsjednika države, iako je taj zahtjev naglašen na svakom protestu i na početku Sporazuma sa opozicijom.

Kako ste to mislili da sarađujete sa organizatorima protesta koji “jure fotelje” i rade “pod uticajem DB-a”? Prvog među njima, pritom, nazivate “Džemo”, i to u zemlji čija je propast započela upravo međunacionalnom mržnjom… Prije nego što se drugi put poslužite takvim metodom, bilo bi dobro da se prisjetite kakvim je režimima najbliža Vaša poruka kako “proteste ne može da vodi Džemal, već samo Crnogorac snažan poput Mila”.

Suviše su duboke razlike među nama, ne samo po tome što mi ne mislimo da jedino Crnogorci mogu da vode Crnu Goru, da bismo se našli na istom ptotestu.

Na kraju, gospodine Kneževiću, nešto o Vašoj tvrdnji kako ste dali “najveći doprinos rušenju Mila Đukanovića”. Naš doprinos tom cilju jeste skroman, ali smo ponosni i na to malo što smo učinili, ne samo tokom protesta, nego i prethodnih decenija. Ostavljamo Vam da razmislite možete li se ponositi time što ste u opstanak njegovog režima, po sopstvenom priznanju, uložili milione eura.

Želimo Vam uspjeh u organizaciji protesta “Do slobode”.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register