‘Volt’, nova politička energija za Evropu

Objavljeno: 31.12.2018, 11:50h

U vrijeme sve veće skeptičnosti prema Evropskoj uniji i sve jačeg populizma, nova mlada stranka “Volt” se tim tendencijama suprotstavlja. “Ja želim po svaku cijenu spriječiti da se takva situacija, poput one oko Brexita, još jednom ponovi negdje u Europi”, kaže Italijan Andrea Venzon, osnivač stranke. “Volt” aktivna u više od 33 evropske zemlje, ima 20.000 pristalica i registrovana je kao stranka u jedanaest zemalja, između ostalih u Holandiji, Italiji i Njemačkoj. U 2019. ovaj pokret namjerava da predstavi svoj evropski program, takozvanu Amsterdamsku deklaraciju, i s njim se kandididovati na izborima za Evropski parlament, piše DW.

U vrijeme sve veće skeptičnosti prema Evropskoj uniji i sve jačeg populizma, nova mlada stranka “Volt” se tim tendencijama suprotstavlja.

“Ja želim po svaku cijenu spriječiti da se takva situacija, poput one oko Brexita, još jednom ponovi negdje u Europi”, kaže Italijan Andrea Venzon, osnivač stranke.

“Volt” aktivna u više od 33 evropske zemlje, ima 20.000 pristalica i registrovana je kao stranka u jedanaest zemalja, između ostalih u Holandiji, Italiji i Njemačkoj. U 2019. ovaj pokret namjerava da predstavi svoj evropski program, takozvanu Amsterdamsku deklaraciju, i s njim se kandididovati na izborima za Evropski parlament, piše DW.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply