Činjenice su neprikosnovene (video)

Objavljeno: 31.12.2018, 11:11h

Činjenice su neprikosnovene i obaveza je novinara/ke da ih stavlja u pravilan kontekst i onemogući njihovu zloupotrebu, bilo da se radi o tekstu, slici ili tonu, jedno je od osnovnih načela novinarskog etičkog Kodeksa i baza na kojoj se gradi fer vijest, izvještaj, reportaža, intervju… Kampanja promocije Kodeksa je dio projekta “Respekt – za podizanje etickih standarda i povjerenja građana u etičke medije”, koju Institut za medije realizuje u partnerstvu sa Mirovnim institutom iz Ljubljane i Mrežom za etičko novinarstvo iz Londona, a uz podršku Delegacije EU u Podgorici i Ministarstva javne uprave. Produkciju TV spotova uradila je produkcijska kuća “Media Terra” i kreativni tim na čelu sa rediteljem i scenaristom Danilom Marunovićem. Kampanju su medijski podržali RTV Crna Gora, Prva TV, RTV Nikšić, RTV Budva, RTV Cetinje, Novinska agencija Mina, Radio Berane, portali Fos Media, CdM, PCNEN i Roditelji.me.

Činjenice su neprikosnovene i obaveza je novinara/ke da ih stavlja u pravilan kontekst i onemogući njihovu zloupotrebu, bilo da se radi o tekstu, slici ili tonu, jedno je od osnovnih načela novinarskog etičkog Kodeksa i baza na kojoj se gradi fer vijest, izvještaj, reportaža, intervju…

Kampanja promocije Kodeksa je dio projekta “Respekt – za podizanje etickih standarda i povjerenja građana u etičke medije”, koju Institut za medije realizuje u partnerstvu sa Mirovnim institutom iz Ljubljane i Mrežom za etičko novinarstvo iz Londona, a uz podršku Delegacije EU u Podgorici i Ministarstva javne uprave.

Produkciju TV spotova uradila je produkcijska kuća “Media Terra” i kreativni tim na čelu sa rediteljem i scenaristom Danilom Marunovićem.

Kampanju su medijski podržali RTV Crna Gora, Prva TV, RTV Nikšić, RTV Budva, RTV Cetinje, Novinska agencija Mina, Radio Berane, portali Fos Media, CdM, PCNEN i Roditelji.me.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply