Protest u Banjaluci – dramatično obraćanje Davora Dragičevića

Objavljeno: 30.12.2018, 19:48h

Protesti ‘Pravda za Davida’ organizovani su večeras i u Sarajevu i u Mostaru.

Protest u Banjaluci, arhivski snimak/Foto: Buka

Večeras u Banjaluci građani ponovo protestuju i traže “pravdu za Davida” Dragičevića, mladića za čiju smrt njegovi roditelji, otac Davor i majka Suzana, direktno optužuju policiju, čiji su šefovi pokušali da zataškaju krivično djelo i odgovornost svale na usmrćenog mladića.

“Na kraju ću imati veći govor. Dragi moj sine, predao sam ti svoje amajlije u amanet, nazad nema, nazad nema gdje. Na grob ne mogu, u kuću ne mogu, u tvoju sobu ne mogu. Nema tebe, nema mene. Oni svi živi i zdravi. Zahtjevi su stari osam mjeseci. Odavde ne idem. Milorade Dodiku, Lukaču, dok se zahtjevi moji ne ispune i biće sve radikalniji. Ja nisam ovdje da rušim nikoga, ja sam sve već srušio. Snimak otmice Davida Dragičevića postoji. 25. 12. bio je pokušaj ubistva Davora Dragičevića, majke Suzane i naše Teodore. Mi smo mirni i dostojanstveni koliko god treba, a mi ćemo i šetati. Budete li vi jedan incident napravili više nema dostojanstva, ali mi nećemo napraviti prvi korak, ni prvi incident. Ne budem li dobio svoje zahtjeve koji će biti još radikalniji ili ako budete napravili bilo koji incident ova ruka će biti spuštena, niko me ne interesuje. Milorad Dodik i Dragan Lukač su najveći zločinci svog naroda”, poručio je na početku skupa večeras u Banjaluci Davor Dragićević, prenosi Buka.

On je juče zatražio ostavke i hapšenje velikog broja osoba koje su, prema njegovim saznanjima, odgovorne za Davidovu smrt i štićenje odgovornih.

Online magazine Buka detaljno izvještava o protestu.

Protesti ‘Pravda za Davida’ organizovani su večeras i u Sarajevu i u Mostaru.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply