Mej: Moj sporazum ili izlazak bez dogovora

Objavljeno: 06.12.2018, 12:27h

Britanski premijer Tereza Mej je izjavila danas da se britanski poslanici suočavaju sa izborom između sporazuma o Bregzitu koji je ona dogovorila sa EU, istupanjem bez dogovora ili, čak, poništavanjem čitavog procesa. Mej je rekla da je razgovarala sa poslanicma o tome da Parlament dobije veća ovlašćenja u vezi sa aktiviranjem rezervnog aranžmana za Sjevernu Irsku, ali nije saopštila detalje. Ona je dodala da neki u Parlamentu pokušavaju da poremete proces Bregzita i da misli da novi referendum o istupanju iz EU nije pravi put. Mej je ponovo izbjegla da odgovori da li će odgoditi glasanje o Bregzitu u Parlamentu, koje je zakazano za 11. decembar. Ona nije odgovorila ni na pitanje koji joj je “plan B” u slučaju da Parlament odbije sporazum koji je ona postigla sa Briselom, prenosi Srna.

Britanski premijer Tereza Mej je izjavila danas da se britanski poslanici suočavaju sa izborom između sporazuma o Bregzitu koji je ona dogovorila sa EU, istupanjem bez dogovora ili, čak, poništavanjem čitavog procesa.

Mej je rekla da je razgovarala sa poslanicma o tome da Parlament dobije veća ovlašćenja u vezi sa aktiviranjem rezervnog aranžmana za Sjevernu Irsku, ali nije saopštila detalje.

Ona je dodala da neki u Parlamentu pokušavaju da poremete proces Bregzita i da misli da novi referendum o istupanju iz EU nije pravi put.

Mej je ponovo izbjegla da odgovori da li će odgoditi glasanje o Bregzitu u Parlamentu, koje je zakazano za 11. decembar.

Ona nije odgovorila ni na pitanje koji joj je “plan B” u slučaju da Parlament odbije sporazum koji je ona postigla sa Briselom, prenosi Srna.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register