Facebook nekim firmama dopustio pristup korisničkim podacima

Objavljeno: 06.12.2018, 12:49h

Facebook je određenim kompanijama, među kojima su Netflix i Airbnb, omogućio privilegovan pristup korisničkim podacima, pokazali su dokumenti koje je juče objavio zastupnik u britanskom parlamentu. Aplikacija za pronalaženje partnera Badoo i za usluge prevoza Lyft takođe su bile na listi kompanija koje su imale tu privilegiju, prema podacima koje je objavio Demijen Kolins. Dokumente je dobio od programerske kompanije za razvoj aplikacija Six4Three koja trenutno vodi sudsku bitku s Facebookom, prenosi Hina. Objavljena prepiska uključuje mejlove koje je Zakerberg razmjenjivao s višim direktorom Džastinom Ostrofskim 2013, a u kojima se zabranjuje pristup podacima Vineu, usluzi za razmjenu videosadržaja u vlasništvu Twittera. Među mejlovima su i oni između Facebooka i nekoliko drugih tehnoloških kompanija u kojima pristaje da doda neke nove aplikacije na listu onih koji već imaju pristup korisničkim podacima s Facebooka. Pored Badooa, tu su bile uključene i aplikacije za upoznavanje Hot or Not i Bumble. Nekima je pristup podacima bio odbijen, uključujući uslugu za prodaju ulaznica Ticketmaster, sajt za kratke video sadržaje Vine u vlasništvu Twittera i aplikacije Airbiquity.

Facebook je određenim kompanijama, među kojima su Netflix i Airbnb, omogućio privilegovan pristup korisničkim podacima, pokazali su dokumenti koje je juče objavio zastupnik u britanskom parlamentu.

Aplikacija za pronalaženje partnera Badoo i za usluge prevoza Lyft takođe su bile na listi kompanija koje su imale tu privilegiju, prema podacima koje je objavio Demijen Kolins.

Dokumente je dobio od programerske kompanije za razvoj aplikacija Six4Three koja trenutno vodi sudsku bitku s Facebookom, prenosi Hina.

Objavljena prepiska uključuje mejlove koje je Zakerberg razmjenjivao s višim direktorom Džastinom Ostrofskim 2013, a u kojima se zabranjuje pristup podacima Vineu, usluzi za razmjenu videosadržaja u vlasništvu Twittera.

Među mejlovima su i oni između Facebooka i nekoliko drugih tehnoloških kompanija u kojima pristaje da doda neke nove aplikacije na listu onih koji već imaju pristup korisničkim podacima s Facebooka.

Pored Badooa, tu su bile uključene i aplikacije za upoznavanje Hot or Not i Bumble.

Nekima je pristup podacima bio odbijen, uključujući uslugu za prodaju ulaznica Ticketmaster, sajt za kratke video sadržaje Vine u vlasništvu Twittera i aplikacije Airbiquity.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register