CNN otpustila komentatora zbog podrške Palestincima

Objavljeno: 30.11.2018, 23:15h

Američka televizijska mreža CNN je raskinula ugovor sa svojim političkim komenatorom Markom Lamonton Hilom, zbog toga što je na skupu u Ujedinjenim nacijama osudio Izrael za državno nasilje i tražio formiranje palestinske države, prenose online mediji. Na skupu povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom, koji je održan u Ujedinjenim nacijama, Hil je pozvao na formiranje „slobodne Palestine od rijeke do mora“. Ne podržavam ni antisemitizam, ni ubijanje Jevreja, ni bilo šta od onoga što mi se sada pripisuje, rekao je Hil. To je bio moj poziv na pravdu – i u Izraelu i na Zapadnoj obali, poručio je Hil.

Američka televizijska mreža CNN je raskinula ugovor sa svojim političkim komenatorom Markom Lamonton Hilom, zbog toga što je na skupu u Ujedinjenim nacijama osudio Izrael za državno nasilje i tražio formiranje palestinske države, prenose online mediji.

Na skupu povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom, koji je održan u Ujedinjenim nacijama, Hil je pozvao na formiranje „slobodne Palestine od rijeke do mora“.

Ne podržavam ni antisemitizam, ni ubijanje Jevreja, ni bilo šta od onoga što mi se sada pripisuje, rekao je Hil. To je bio moj poziv na pravdu – i u Izraelu i na Zapadnoj obali, poručio je Hil.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register