Brajović: Ozbiljno doveden u pitanje dijalog vlasti i opozicije

Objavljeno: 30.11.2018, 18:52h

Nakon sjednice kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore, sazvanom nakon sinoćnjeg hapšenja poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića i očekivanja hapšenja Milana Kneževića, takođe poslanika DF, nije izdato zajedničko saopštenje, ali je predsjednik parlamenta Ivan Brajović ocijenio da hapšenje dovodi ozbiljno u pitanje dijalog vlasti i opozicije o izbornom zakonodavstvu. Brajović je rekao da je na sjednici razgovarano o tome kako bi trebalo zakonski drugačije regulisati institut poslaničkog imuniteta. Iz DF su kazali da će sačekati odluku Apelacionog suda u vezi sa hapšenjima, koja bi trebala biti poznata prekosjutra popodne, a poslije toga odlučiti o daljim koracima. Skoro sve opozicione partije su osudile hapšenje poslanika Medojevića, ističući, pored ostalog, kako se u Crnoj Gori pravda selektivno primjenjuje. Podgorički Viši sud je objasnio da je hapšenje legalno, imajući u vidu da su Medojević, kao i Knežević, odbili da otkriju izvore za svoje optužbe na račun pojedinih osoba iz crnogorskog pravosuđa.

Nakon sjednice kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore, sazvanom nakon sinoćnjeg hapšenja poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića i očekivanja hapšenja Milana Kneževića, takođe poslanika DF, nije izdato zajedničko saopštenje, ali je predsjednik parlamenta Ivan Brajović ocijenio da hapšenje dovodi ozbiljno u pitanje dijalog vlasti i opozicije o izbornom zakonodavstvu.

Brajović je rekao da je na sjednici razgovarano o tome kako bi trebalo zakonski drugačije regulisati institut poslaničkog imuniteta.

Iz DF su kazali da će sačekati odluku Apelacionog suda u vezi sa hapšenjima, koja bi trebala biti poznata prekosjutra popodne, a poslije toga odlučiti o daljim koracima.

Skoro sve opozicione partije su osudile hapšenje poslanika Medojevića, ističući, pored ostalog, kako se u Crnoj Gori pravda selektivno primjenjuje.

Podgorički Viši sud je objasnio da je hapšenje legalno, imajući u vidu da su Medojević, kao i Knežević, odbili da otkriju izvore za svoje optužbe na račun pojedinih osoba iz crnogorskog pravosuđa.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register