Slovenački surfer se 26 sati borio s morem

Objavljeno: 31.10.2018, 18:19h

Poslije 26 sati provedenih u moru, surfer Goran Jablanov (47) iz Ljubljane, koji je u more ušao kod Umaga, je isplivao na plaži Kosta dei Barbari, kod mjesta Sistina, udaljenom 19 kilometara od Trsta. Ialijanski mediji su javili da je surfer za kojim se tragalo od ponedjeljka isplivao na plažu i otišao u obližnji kafić, iz kojeg su kontaktirane hitne službe. “Otišla sam na piće u obližnji kafić i pronašla bosonogog muškarca u četrdesetim godinama u opremi za surfovanje. Kratko smo razgovarali, vidjela sam da je zbunjen, ali je kazao da je krenu na surfovanje u Umagu i da je doplivao čak dovde. Nemam pojma kako se uspio izboriti s olujnim vjetrom i visokim talasima. Pozvali smo hitnu pomoć, a onda sam doznala da tog muškarca traže od ponedjeljka. Imao je nekoliko ogrebotina na licu. Pokrili smo ga i utoplili jer se tresao, a on je uspio reći svoje ime i telefonski broj kako bi mu pozvali suprugu. Ja sam ostala bez riječi na ogromnu snagu ovog čovjeka”, svjedočila je žena koja je prva vidjela surfera, prenose online mediji. Jablanov je profesor fizičkog vaspitanja. Procjenjivalo se da se duuže od 12 sati ne može preživjeti pod uslovima koji su vladali na moru.

Poslije 26 sati provedenih u moru, surfer Goran Jablanov (47) iz Ljubljane, koji je u more ušao kod Umaga, je isplivao na plaži Kosta dei Barbari, kod mjesta Sistina, udaljenom 19 kilometara od Trsta.

Ialijanski mediji su javili da je surfer za kojim se tragalo od ponedjeljka isplivao na plažu i otišao u obližnji kafić, iz kojeg su kontaktirane hitne službe.

“Otišla sam na piće u obližnji kafić i pronašla bosonogog muškarca u četrdesetim godinama u opremi za surfovanje. Kratko smo razgovarali, vidjela sam da je zbunjen, ali je kazao da je krenu na surfovanje u Umagu i da je doplivao čak dovde. Nemam pojma kako se uspio izboriti s olujnim vjetrom i visokim talasima. Pozvali smo hitnu pomoć, a onda sam doznala da tog muškarca traže od ponedjeljka. Imao je nekoliko ogrebotina na licu. Pokrili smo ga i utoplili jer se tresao, a on je uspio reći svoje ime i telefonski broj kako bi mu pozvali suprugu. Ja sam ostala bez riječi na ogromnu snagu ovog čovjeka”, svjedočila je žena koja je prva vidjela surfera, prenose online mediji.

Jablanov je profesor fizičkog vaspitanja.

Procjenjivalo se da se duuže od 12 sati ne može preživjeti pod uslovima koji su vladali na moru.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply