UNICEF: Borci protiv Boko Harama otpustili 833 dece vojnika

Objavljeno: 12.10.2018, 15:56h

Agencija Ujedinjenih nacija za brigu o djeci i omladini UNICEF objavila je danas da je lokalna milicija na sjeveroistoku Nigerije, koja se borila protiv ekstremističke islamske organizacije Boko Haram, otpustila 833 djece vojnika, od kojih neka imaju samo 11 godina, prenosi Rojters. Navodi se da je portparol UNICEF Kristof Bulijerak saopštio da je lokalna milicija pod nazivom Združene civilne operativne snage (CJTF) oformljena 2013. od nekoliko samoorganizovanih grupa u nigerijskoj saveznoj državi Borno.

Agencija Ujedinjenih nacija za brigu o djeci i omladini UNICEF objavila je danas da je lokalna milicija na sjeveroistoku Nigerije, koja se borila protiv ekstremističke islamske organizacije Boko Haram, otpustila 833 djece vojnika, od kojih neka imaju samo 11 godina, prenosi Rojters.

Navodi se da je portparol UNICEF Kristof Bulijerak saopštio da je lokalna milicija pod nazivom Združene civilne operativne snage (CJTF) oformljena 2013. od nekoliko samoorganizovanih grupa u nigerijskoj saveznoj državi Borno.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register