Počinju istraživanja nafte u Crnoj Gori

Objavljeno: 12.10.2018, 11:57h

U crnogorski dio Jadrana, 1. novembra će uploviti brod za seizmička istraživanja konzorcijuma Eni-Novatek, koji će tražiti naftu i gas, prenosi RTCG. Ukoliko se utvrdi postojanje nafte i gasa prihod od 62 do 68 odsto pripašće Crnoj Gori, saopšteno je iz Uprave za ugljovodonike. Prva bušotina će biti na prostoru između Bara i Ulcinja i 23 km daleko od obale van teritorijalnih voda Crne Gore. Istraživanju nafte i gasa oštro se protive u nevladinoj organizaciji Green home. Smatraju da građani ne znaju dovoljno kakve su posljedice istraživanja i proizvodnje ugljovodonika.

U crnogorski dio Jadrana, 1. novembra će uploviti brod za seizmička istraživanja konzorcijuma Eni-Novatek, koji će tražiti naftu i gas, prenosi RTCG.

Ukoliko se utvrdi postojanje nafte i gasa prihod od 62 do 68 odsto pripašće Crnoj Gori, saopšteno je iz Uprave za ugljovodonike.
Prva bušotina će biti na prostoru između Bara i Ulcinja i 23 km daleko od obale van teritorijalnih voda Crne Gore.
Istraživanju nafte i gasa oštro se protive u nevladinoj organizaciji Green home. Smatraju da građani ne znaju dovoljno kakve su posljedice istraživanja i proizvodnje ugljovodonika.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register