Tači: Imaćemo korekciju granice sa Srbijom

Objavljeno: 31.07.2018, 17:28h

Kosovski predsjednik Hašim Tači je rekao da neće biti podjele Kosova, ali je priznao da će biti “korekcije granice sa centralnom Srbijom”. Hašim Tači je to izjavio na konferenciji za novinare u Prištini, dodajući da je korekcije bilo i sa Crnom Gorom i Makedonijom, prenio je RTS. Na pitanje novinara što po njemu znači stavljanje pitanja Preševske doline na pregovarački sto u Briselu, Tači je rekao da “vjeruje da je to prilagođavanje granice između Kosova i Srbije, nakon obostranog priznavanja”. “Imaćemo korekciju granice. Kao što smo radili sa svim zemljama regiona i uspjeli u razgraničenju sporazumom sa Crnom Gorom i Makedonijom. U slučaju uzajamnog priznavanja dvije zemlje, imaćemo državne granice, imamo oko 400 kilometara granične linije sa Srbijom”, rekao je Tači, ubijeđen da će NATO pomoći Kosovu u tom pogledu. Dodao je da se o podjeli Kosova nikada nije razgovaralo, nazivajući to “lažnim vijestima”.

Kosovski predsjednik Hašim Tači je rekao da neće biti podjele Kosova, ali je priznao da će biti “korekcije granice sa centralnom Srbijom”.

Hašim Tači je to izjavio na konferenciji za novinare u Prištini, dodajući da je korekcije bilo i sa Crnom Gorom i Makedonijom, prenio je RTS.

Na pitanje novinara što po njemu znači stavljanje pitanja Preševske doline na pregovarački sto u Briselu, Tači je rekao da “vjeruje da je to prilagođavanje granice između Kosova i Srbije, nakon obostranog priznavanja”.

“Imaćemo korekciju granice. Kao što smo radili sa svim zemljama regiona i uspjeli u razgraničenju sporazumom sa Crnom Gorom i Makedonijom. U slučaju uzajamnog priznavanja dvije zemlje, imaćemo državne granice, imamo oko 400 kilometara granične linije sa Srbijom”, rekao je Tači, ubijeđen da će NATO pomoći Kosovu u tom pogledu.

Dodao je da se o podjeli Kosova nikada nije razgovaralo, nazivajući to “lažnim vijestima”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register