EU proširila sankcije Rusiji

Objavljeno: 31.07.2018, 13:28h

Evropska unija je saopštila danas da je proširila sankcije protiv Rusije u vezi sa ruskim prisajedinjenjem Krima, kao i izgradnjom mosta preko moreuza Kerč. Na listi sankcionisanih sada je šest kompanija koje su učestvovale u gradnji mosta preko moreuza i auto-puta Tavrida koji ide preko mosta, prenosi Srna. Mjere uključuju zamrzavanje sredstava koje ove kompanije i organizacije posjeduju u EU, kao i zabranu pružanja finansijske pomoći pojedincima i pravnim entitetima registrovanim u EU. Ukupan broj sankcionisanih organizacija koje su na listi EU sada je 44. EU je ranije uvela sankcije za 155 lica kojima je zabranjen ulaz na teritoriju EU i zamrznuta su im finansijska sredstva.

Evropska unija je saopštila danas da je proširila sankcije protiv Rusije u vezi sa ruskim prisajedinjenjem Krima, kao i izgradnjom mosta preko moreuza Kerč.

Na listi sankcionisanih sada je šest kompanija koje su učestvovale u gradnji mosta preko moreuza i auto-puta Tavrida koji ide preko mosta, prenosi Srna.

Mjere uključuju zamrzavanje sredstava koje ove kompanije i organizacije posjeduju u EU, kao i zabranu pružanja finansijske pomoći pojedincima i pravnim entitetima registrovanim u EU.

Ukupan broj sankcionisanih organizacija koje su na listi EU sada je 44.

EU je ranije uvela sankcije za 155 lica kojima je zabranjen ulaz na teritoriju EU i zamrznuta su im finansijska sredstva.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register