Od danas skuplji struja, cigarete, prevoz, gorivo…

Objavljeno: 01.01.2018, 09:12h

Prvi januar 2018. je građanima Crne Gore donio veći PDV, skuplju struju, gorivo, cigarete… Porez na dodatu vrijednost (PDV) od danas je veći dva procenta, sa 19 je povećan na 21 odsto, što će prouzrokovati povećanje cijena raznih proizvoda i usluga. Pored PDV-a građane u ovoj godini očekuju i veći računi za struju, jer će od danas električna energija za domaćinstva i male potrošače biti veća 2,7 odsto. Gorivo je skuplje dva centa, te tako umjesto 1,28 centi, eurosuper 98 i 95, košta 1,30 centi. Cijena eurodizela je 1,18 centi. Zbog poskupljenja goriva gradski prevoznici u Podgorici već su najavili povećanje cijene karte, te će tako umjesto dosadašnjih 70 centi građani morati da izdvoje 20 više, ukoliko žele da se voze gradskim autobusima. Zbog povećanja akciza, cigarete će biti skuplje najmanje 50 centi, a biće pvećane i akcize na alkohol.

Prvi januar 2018. je građanima Crne Gore donio veći PDV, skuplju struju, gorivo, cigarete…

Porez na dodatu vrijednost (PDV) od danas je veći dva procenta, sa 19 je povećan na 21 odsto, što će prouzrokovati povećanje cijena raznih proizvoda i usluga.

Pored PDV-a građane u ovoj godini očekuju i veći računi za struju, jer će od danas električna energija za domaćinstva i male potrošače biti veća 2,7 odsto.

Gorivo je skuplje dva centa, te tako umjesto 1,28 centi, eurosuper 98 i 95, košta 1,30 centi.

Cijena eurodizela je 1,18 centi.

Zbog poskupljenja goriva gradski prevoznici u Podgorici već su najavili povećanje cijene karte, te će tako umjesto dosadašnjih 70 centi građani morati da izdvoje 20 više, ukoliko žele da se voze gradskim autobusima.

Zbog povećanja akciza, cigarete će biti skuplje najmanje 50 centi, a biće pvećane i akcize na alkohol.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register