ZID organizuje Forum društvenih inovacija

by | nov 30, 2017 | Čuj - viđi - javi | 0 comments

drustvoJavlja: Sanela Pajazitović

Asocijacija za Demokratski prosperitet – Zid organizuje Upbeat, Forum društvenih inovacija. Forum će se održati u hotelu CentreVille, u cetvrtal 7. Decembra, sa pocetkom u 11h.

Forum socijalnih inovacija je umrežavanje mladih stvaraoca, profesionalaca, mislioca sa interesima u različitim oblastima koji odgavaraju izazovima u zajednici, stvarajući konkretna rješenja ili žele to postići! Svi oni koji su zainteresovanu za dobru praksu, primjere koji želi dijeliti, svoja zapažanja, zaključke, preporuku misle, su dobrodosli.

Mladi će moći dobiti odgovore i na pitanja ko su mladi lideri, zašto su oni nasljednici, da li posjeduju kvalitete liderstva, da li oni zaista mogu promijeniti svakodnevnicu u kojoj žive…

Predavači iz više evropskih zemalja će učesnicima približiti mogućnosti i perspektivu zajednice kroz teme:  unapređenje ambijenta za kreiranje društvenih inovacija zasnovanih na potrebama društva, transformisanje društvenih potencijala u biznis,  coworking zajednica i crowdfunding, kako izgledaju novac i valuta danas, Blokchain tehnologija.

Cilj ove konferencije je pružiti priliku, prije svega mladima, za razmjenu iskustava od strane onih koji su stvorili neku vrstu društvenih inovacija ili su započeli vlastito socijalno preduzeće… Ovaj skup će služiti za razmjenu iskustava, uzajamnog konsultovanja i stvaranja prostora za saradnju između organizacija i praktičara socijalne inovacije.

Za sve dodatne informacije možete me kontaktirati putem e-maila ldimzid@gmail.com ili na broj 069 323 040.

0 Comments

Submit a Comment