Vatikan više ne prodaje cigarete

Objavljeno: 10.11.2017, 07:27h

Vatikan je danas saopštio da neće više prodavati cigarete u djuti-fri prodavnicama i supermarketima i tako se odrekao godišnjeg profita od 10 miliona eura. “Papa Franjo je donio ovu odluku zato što Sveta stolica ne može više da doprinosi aktivnosti koja jasno narušava čovjekovo zdravlje”, navodi se u saopštenju Vatikana, prenosi Tanjug. Citiran je dio izvještaja Svjetske zdravstvene organizacije koji navodi da je pušenje uzrok više od sedam miliona smrtnih slučajeva godišnje u svijetu. U knjizi “Pohlepa” (Avarice) objavljenoj 2015, zasnovanoj na procurelim dokumentima Vatikana, navodi se da ta država-grad od prodaje cigareta godišnje zaradi deset miliona eura i da je taj biznis drugi najvažniji izvor prihoda nakon prodaje gasa bez plaćanja poreza.

VatikanVatikan je danas saopštio da neće više prodavati cigarete u djuti-fri prodavnicama i supermarketima i tako se odrekao godišnjeg profita od 10 miliona eura.

“Papa Franjo je donio ovu odluku zato što Sveta stolica ne može više da doprinosi aktivnosti koja jasno narušava čovjekovo zdravlje”, navodi se u saopštenju Vatikana, prenosi Tanjug.

Citiran je dio izvještaja Svjetske zdravstvene organizacije koji navodi da je pušenje uzrok više od sedam miliona smrtnih slučajeva godišnje u svijetu.

U knjizi “Pohlepa” (Avarice) objavljenoj 2015, zasnovanoj na procurelim dokumentima Vatikana, navodi se da ta država-grad od prodaje cigareta godišnje zaradi deset miliona eura i da je taj biznis drugi najvažniji izvor prihoda nakon prodaje gasa bez plaćanja poreza.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register