Rast antisemitizma u Poljskoj

Objavljeno: 31.08.2017, 23:29h

Evropski jevrejski kongres izrazio je “duboku zabrinutost” zbog porasta antisemitizma u Poljskoj i “pogoršanja odnosa Vlade Poljske i jevrejske zajednice”. Kongres, čije je sjedište u Briselu, saopštio je da se nijedan ministar u Vladi Poljske nije sastao sa liderima Unije jevrejskih zajednica u Poljskoj skoro godinu dana, u vrijeme sve većeg broja antisemitskih incidenata, prenosi Srna. Predsjednik Unije Moše Kantor rekao je da “u posljednje vrijeme postoji jasno ustaljivanje antisemitizma, rasizma i ksenofobije u Poljskoj i nadamo se da će poljska Vlada suzbiti ovu mržnju i da će oštro djelovati protiv nje”,prenio je AP. Јevrejski lideri pisali su vođi vladajuće partije u Poljskoj Јaroslavu Kačinskom početkom avgusta u vezi sa svojim zabrinutostima, ali nisu dobili odgovor niti je dogovoren sastanak.

antisemitizamEvropski jevrejski kongres izrazio je “duboku zabrinutost” zbog porasta antisemitizma u Poljskoj i “pogoršanja odnosa Vlade Poljske i jevrejske zajednice”.

Kongres, čije je sjedište u Briselu, saopštio je da se nijedan ministar u Vladi Poljske nije sastao sa liderima Unije jevrejskih zajednica u Poljskoj skoro godinu dana, u vrijeme sve većeg broja antisemitskih incidenata, prenosi Srna.

Predsjednik Unije Moše Kantor rekao je da “u posljednje vrijeme postoji jasno ustaljivanje antisemitizma, rasizma i ksenofobije u Poljskoj i nadamo se da će poljska Vlada suzbiti ovu mržnju i da će oštro djelovati protiv nje”,prenio je AP.

Јevrejski lideri pisali su vođi vladajuće partije u Poljskoj Јaroslavu Kačinskom početkom avgusta u vezi sa svojim zabrinutostima, ali nisu dobili odgovor niti je dogovoren sastanak.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register