Majke još danas mogu da podnesu zahtjev

Objavljeno: 31.07.2017, 15:39h

Majke sa troje ili više djece kojima je, radi korišćenja naknada, njihovom voljom prestao radni odnos na neodređeno vrijeme, od 6. avgusta 2015. godine, imaju još danas pravo da podnesu zahtjev nadležnim centrima za socijalni rad, prenosi Mina. “U skladu sa članom 2 Zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda od 19. aprila, korisnice naknade po osnovu rođenja troje ili više djece kojima je radi korišćenja tog prava njihovom voljom prestao radni odnos na neodređeno vrijeme, počev od 6. avgusta 2015. godine, imaju pravo na mjesečnu naknadu u zakonom utvrđenim iznosima, ako do 31. jula podnesu zahtjev nadležnim centrima za socijalni rad”, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. Iz Ministarstva su kazali da će centri za socijalni rad raditi danas od osam do 20 sati, kako bi sve korisnice blagovremeno podnijele zahtjev za ostvarivanje tog prava.

Majke sa troje ili više djece kojima je, radi korišćenja naknada, njihovom voljom prestao radni odnos na neodređeno vrijeme, od 6. avgusta 2015. godine, imaju još danas pravo da podnesu zahtjev nadležnim centrima za socijalni rad, prenosi Mina.

“U skladu sa članom 2 Zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda od 19. aprila, korisnice naknade po osnovu rođenja troje ili više djece kojima je radi korišćenja tog prava njihovom voljom prestao radni odnos na neodređeno vrijeme, počev od 6. avgusta 2015. godine, imaju pravo na mjesečnu naknadu u zakonom utvrđenim iznosima, ako do 31. jula podnesu zahtjev nadležnim centrima za socijalni rad”, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Iz Ministarstva su kazali da će centri za socijalni rad raditi danas od osam do 20 sati, kako bi sve korisnice blagovremeno podnijele zahtjev za ostvarivanje tog prava.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register