Vučić: Neće Srbe na Kosmetu napadati ni NATO ni CG

Objavljeno: 30.06.2017, 23:43h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Srbe na Kosovu i Metohiji neće napadati ni NATO ni Crna Gora, za šta postoji više razloga. Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković je izjavio danas da bi Crna Gora učestvovala u akciji NATO na Kosovu. Vučić je za RTS rekao da je “za Srbiju najbolje da na izjavu crnogorskog ministra, da bi vojska Crne Gore ratovala protiv Srba na Kosovu ako bi to NATO tražio, odgovori ćutanjem”. “Nekada je bolje prećutati i ne davati komentare na određene izjave, jer ako to učinite, onda izlazite iz okvira pristojnosti ukoliko biste bili iskreni i ukoliko biste reagovali na adekvatan način”, rekao je Vučić. Ističe da je najbolje reagovati ćutanjem i da to “dovoljno govori i srpskom narodu u Crnoj Gori, ali i srpskom narodu ma gdje on da živi”. “Neće Srbe na Kosovu i Metohiji napadati ni NATO ni Crna Gora i ne samo zato što imamo potpisane sporazume i ugovore, i korektne, veoma dobre odnose sa Kforom odnosno NATO, već zbog još nekih razloga, a oni neka dobro razmisle koji su to razlozi”, rekao je Vučić u Dubrovniku, gdje je razgovarao sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i učestvovao na Samitu zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, prenosi RTS.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da Srbe na Kosovu i Metohiji neće napadati ni NATO ni Crna Gora, za šta postoji više razloga.

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković je izjavio danas da bi Crna Gora učestvovala u akciji NATO na Kosovu.

Vučić je za RTS rekao da je “za Srbiju najbolje da na izjavu crnogorskog ministra, da bi vojska Crne Gore ratovala protiv Srba na Kosovu ako bi to NATO tražio, odgovori ćutanjem”.

“Nekada je bolje prećutati i ne davati komentare na određene izjave, jer ako to učinite, onda izlazite iz okvira pristojnosti ukoliko biste bili iskreni i ukoliko biste reagovali na adekvatan način”, rekao je Vučić.

Ističe da je najbolje reagovati ćutanjem i da to “dovoljno govori i srpskom narodu u Crnoj Gori, ali i srpskom narodu ma gdje on da živi”.

“Neće Srbe na Kosovu i Metohiji napadati ni NATO ni Crna Gora i ne samo zato što imamo potpisane sporazume i ugovore, i korektne, veoma dobre odnose sa Kforom odnosno NATO, već zbog još nekih razloga, a oni neka dobro razmisle koji su to razlozi”, rekao je Vučić u Dubrovniku, gdje je razgovarao sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i učestvovao na Samitu zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, prenosi RTS.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply