Rusija produžila zabranu uvoza hrane iz zemalja Zapada

Objavljeno: 30.06.2017, 18:01h

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas produžio do kraja 2018 zabranu uvoza hrane iz zapadnih zemalja, kao odgovor na sankcije SAD i EU protiv Moskve zbog aneksije Krima i rata u Ukrajini. U predsjedničkom dekretu se navodi da se do “31. decembra 2018. godine… da bi se odbranili ruski nacionalni interesi”, produžava zabrana na uvoz većine prehrambenih proizvoda iz zapadnih zemalja, uglavnom članica Evropske unije. Ove mjere su na snazi od avgusta 2014. i zabranjuju uvoz većine prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su kaznile Rusiju zbog aneksije Krima u martu te iste godine i njene navodne podrške separatistima na istoku Ukrajine, podsjeća Beta. Ruski embargo je od tada produžen dva puta, kao odgovor na proširenje evropskih ekonomskih sankcija Rusiji. Evropska unija je u srijedu produžila sankcije protiv Rusije do 31. januara 2018. godine.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas produžio do kraja 2018 zabranu uvoza hrane iz zapadnih zemalja, kao odgovor na sankcije SAD i EU protiv Moskve zbog aneksije Krima i rata u Ukrajini.

U predsjedničkom dekretu se navodi da se do “31. decembra 2018. godine… da bi se odbranili ruski nacionalni interesi”, produžava zabrana na uvoz većine prehrambenih proizvoda iz zapadnih zemalja, uglavnom članica Evropske unije.

Ove mjere su na snazi od avgusta 2014. i zabranjuju uvoz većine prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su kaznile Rusiju zbog aneksije Krima u martu te iste godine i njene navodne podrške separatistima na istoku Ukrajine, podsjeća Beta.

Ruski embargo je od tada produžen dva puta, kao odgovor na proširenje evropskih ekonomskih sankcija Rusiji.

Evropska unija je u srijedu produžila sankcije protiv Rusije do 31. januara 2018. godine.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply