Rusija obustavlja uplate u budžet Savjeta Evrope

Objavljeno: 30.06.2017, 18:05h

Rusija obustavlja uplate u budžet Savjeta Evrope, obavijestio je danas njen ministar inostranih poslova Sergej Lavrov generalnog sekretara Savjeta Evrope Torbjona Jaglanda, saopšteno je u Moskvi. Lavrov je u telefonskom razgovoru rekao Jaglandu da Rusija više neće uplaćivati novac u budžet Savjeta Evrope dok se delegaciji Rusije ne vrate sva njena prava u toj organizaciji. Rusko Ministarstvo inostranih poslova je u drugom sapštenju navelo da se “pogoršala situacija” u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i da se nastavlja “kampanja progona” poslanika koji žele normalizaciju odnosa s Rusijom, prenosi Beta. Rusija ima 18 poslanika u Parlamentarnoj skupštini te najstarije evropske organizacije, a pravo glasanja im joduzeto jer je Rusija aprila 2014. godine anektirala ukrajinsko poluostrvo Krim na Crnom moru. Tada su Rusije uvedene sankcije. Ruski poslanici od tada ne učestvuju na zasijedanjima.

Rusija obustavlja uplate u budžet Savjeta Evrope, obavijestio je danas njen ministar inostranih poslova Sergej Lavrov generalnog sekretara Savjeta Evrope Torbjona Jaglanda, saopšteno je u Moskvi.

Lavrov je u telefonskom razgovoru rekao Jaglandu da Rusija više neće uplaćivati novac u budžet Savjeta Evrope dok se delegaciji Rusije ne vrate sva njena prava u toj organizaciji.

Rusko Ministarstvo inostranih poslova je u drugom sapštenju navelo da se “pogoršala situacija” u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i da se nastavlja “kampanja progona” poslanika koji žele normalizaciju odnosa s Rusijom, prenosi Beta.

Rusija ima 18 poslanika u Parlamentarnoj skupštini te najstarije evropske organizacije, a pravo glasanja im joduzeto jer je Rusija aprila 2014. godine anektirala ukrajinsko poluostrvo Krim na Crnom moru. Tada su Rusije uvedene sankcije.

Ruski poslanici od tada ne učestvuju na zasijedanjima.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply