Medojević: Silom ćemo se opirati privođenju

Objavljeno: 30.06.2017, 18:42h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević rekao je danas da se neće odazvati pozivu tužioca na saslušanje i da će se on i poslanici tog opozicionog saveza fizički oduprijeti eventualnom pokušaju njegovog privođenja. Medojević, kome je sinoć ukinut imunitet radi vođenja krivičnog postupka protiv njega, kazao je novinarima da saslušanje kod specijalnog tužioca znači njegovo pritvaranje i da se zbog toga neće odazvati pozivu na saslušanje, prenosi RSE. Medojević je rekao da će se on i poslanici Fronta fizički opirati policiji u slučaju privođenja. “Moraće na silu da nas privedu”, rekao je on. On očekuje od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da izda obavezujuće upustvo specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i zabrani privođenje poslanika radi vođenja istrage za navodno pranje novca. Stanković je to učinio u februaru kada je Skupština ukinula imunitet čelnicima Fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, optuženim za umiješanost u navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori. Stanković danas nije htio da se o tome izjašnjava, uz obrazloženje da tužilac ne može unaprijed najavljivati odluke. Skupština je sinoć ukinula imunitet Medojeviću poslije čega su poslanici Fronta prenoćili u Skupštini čekajući odluku tužioca. Specijalno tužilaštvo Medojevića tereti da je s privrednikom Momirom Nikolićem “sačinio kriminalni plan” za pranje novca koji je Nikolić stekao legalno, ali nije platio porez. Medojević tvrdi da je nevin i da nema dokaza da je novac nelegalno stečen, dok Front optužuje specijalnog tužioca za “politički progon” tog opozicionog saveza.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević rekao je danas da se neće odazvati pozivu tužioca na saslušanje i da će se on i poslanici tog opozicionog saveza fizički oduprijeti eventualnom pokušaju njegovog privođenja.

Medojević, kome je sinoć ukinut imunitet radi vođenja krivičnog postupka protiv njega, kazao je novinarima da saslušanje kod specijalnog tužioca znači njegovo pritvaranje i da se zbog toga neće odazvati pozivu na saslušanje, prenosi RSE.

Medojević je rekao da će se on i poslanici Fronta fizički opirati policiji u slučaju privođenja.

“Moraće na silu da nas privedu”, rekao je on.

On očekuje od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da izda obavezujuće upustvo specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i zabrani privođenje poslanika radi vođenja istrage za navodno pranje novca.

Stanković je to učinio u februaru kada je Skupština ukinula imunitet čelnicima Fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, optuženim za umiješanost u navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori.

Stanković danas nije htio da se o tome izjašnjava, uz obrazloženje da tužilac ne može unaprijed najavljivati odluke.

Skupština je sinoć ukinula imunitet Medojeviću poslije čega su poslanici Fronta prenoćili u Skupštini čekajući odluku tužioca.

Specijalno tužilaštvo Medojevića tereti da je s privrednikom Momirom Nikolićem “sačinio kriminalni plan” za pranje novca koji je Nikolić stekao legalno, ali nije platio porez.

Medojević tvrdi da je nevin i da nema dokaza da je novac nelegalno stečen, dok Front optužuje specijalnog tužioca za “politički progon” tog opozicionog saveza.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply