Tramp: Amerika izlazi iz Pariskog sporazuma

Objavljeno: 31.05.2017, 18:01h

Američki predsjednik Donald Tramp je odlučio da povuče svoju zemlju iz Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama, javio je danas informativni portal “Aksios” pozivajući se na dva neimenovana izvora. Tramp je odbio da potvrdi ovaj sporazum na samitu G7, tokom kojeg je prošle sedmice razgovarao sa ostalim liderima najrazvijenijih zemalja. On je poslije samita rekao da mu treba još vremena da donese odluku, a potom je na Twitteru napisao da će ove sedmice objaviti šta je odlučio, prenosi Srna. Cilj Pariskog sporazuma je da okupi sve države u zajedničkoj borbi protiv klimatskih promjena zadržavanjem rasta globalne temperature na manje od dva stepena Celzijusova u poređenju sa predindustrijskim periodom. Sporazum je stupio na snagu 5. oktobra 2016. godine, a predviđeno je da se svakih pet godina vrši procjena postignutog rezultata i podešavanje klimatske politike.

tramp kosa1Američki predsjednik Donald Tramp je odlučio da povuče svoju zemlju iz Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama, javio je danas informativni portal “Aksios” pozivajući se na dva neimenovana izvora.

Tramp je odbio da potvrdi ovaj sporazum na samitu G7, tokom kojeg je prošle sedmice razgovarao sa ostalim liderima najrazvijenijih zemalja. On je poslije samita rekao da mu treba još vremena da donese odluku, a potom je na Twitteru napisao da će ove sedmice objaviti šta je odlučio, prenosi Srna.

Cilj Pariskog sporazuma je da okupi sve države u zajedničkoj borbi protiv klimatskih promjena zadržavanjem rasta globalne temperature na manje od dva stepena Celzijusova u poređenju sa predindustrijskim periodom. Sporazum je stupio na snagu 5. oktobra 2016. godine, a predviđeno je da se svakih pet godina vrši procjena postignutog rezultata i podešavanje klimatske politike.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply