Pilot JNA: Sretali smo NLO, nismo smjeli da pričamo

Objavljeno: 31.05.2017, 11:41h

Sredinom osamdesetih godina u Komandi Ratnog vazduhoplovstva u Beogradu uspostavljeno je “tijelo” koje se bavilo susretima pilota tadašnje JNA sa NLO. Ovaj potez je bio iznuđen jer su se naši avioni veoma često sretali na nebu sa letećim objektima čiju strukturu i brzine koje su postizali nisu znali da objasne, tvrdi tadašnji pilot JNA pukovnik Suad Hamzić za Večernje novosti. Hamzić tvrdi da je lično imao tri bliska susreta sa “letećim tanjirima”. “Najupečatljiviji mi je ostao onaj od 20. avgusta 1970. godine, kada sam u dvosjedu Mig 21 sa pilotom Dušanom Stipićem imao bliski susret sa takvom letjelicom iznad Plaškog. Poslati smo na osnovu uzbune Radarskog centra i vrlo brzo stigli u vizuelni kontakt sa objektom, veoma velikim, koji je isijavao svjetlo. Penjali smo se ka njemu nadzvučnom brzinom, ali nikako nismo mogli da mu ocijenimo visinu. Procjenjivao sam da je negdje na 22.000 metara. U jednom trenutku objekat koji je lebdio i koji smo gledali ubrzao je i nestao. Izgubio se i sa radara”, priča Hamzić za Novosti. (čitav intervju)

Sredinom osamdesetih godina u Komandi Ratnog vazduhoplovstva u Beogradu uspostavljeno je “tijelo” koje se bavilo susretima pilota tadašnje JNA sa NLO.

Ovaj potez je bio iznuđen jer su se naši avioni veoma često sretali na nebu sa letećim objektima čiju strukturu i brzine koje su postizali nisu znali da objasne, tvrdi tadašnji pilot JNA pukovnik Suad Hamzić za Večernje novosti.

Hamzić tvrdi da je lično imao tri bliska susreta sa “letećim tanjirima”.

“Najupečatljiviji mi je ostao onaj od 20. avgusta 1970. godine, kada sam u dvosjedu Mig 21 sa pilotom Dušanom Stipićem imao bliski susret sa takvom letjelicom iznad Plaškog. Poslati smo na osnovu uzbune Radarskog centra i vrlo brzo stigli u vizuelni kontakt sa objektom, veoma velikim, koji je isijavao svjetlo. Penjali smo se ka njemu nadzvučnom brzinom, ali nikako nismo mogli da mu ocijenimo visinu. Procjenjivao sam da je negdje na 22.000 metara. U jednom trenutku objekat koji je lebdio i koji smo gledali ubrzao je i nestao. Izgubio se i sa radara”, priča Hamzić za Novosti. (čitav intervju)

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply