New Republic: SAD izgledaju kao supermoćni hulja

Objavljeno: 31.05.2017, 09:20h

Evropske vođe su se nadale resetovanju odnosa s SAD, ali u Trampu sad vide probleme iz vremena Džordža Buša, samo jačeg intenziteta. S Trampovom “radi-po-svom” spoljnom politikom, kombinovanom s novim dobom trgovačkog protekcionizma i klimatskog negiranja, SAD izgledaju više kao supermoćni hulja nego kao odgovoran međunarodni vođa, piše Jeet Heer u New Republic. Nakon Buša, kaže Heer, Evropa je s Obamom dala SAD drugu šansu. Ali nakon Trampa, SAD bi bile lude da se nadaju trećoj prilici. Jedina odgovorna opcija Europe je ona koju je zacrtala Merkel – preuzeti kontrolu nad svojom sudbinom odvojeno od SAD, piše New Republic.

SAD-EUEvropske vođe su se nadale resetovanju odnosa s SAD, ali u Trampu sad vide probleme iz vremena Džordža Buša, samo jačeg intenziteta.

S Trampovom “radi-po-svom” spoljnom politikom, kombinovanom s novim dobom trgovačkog protekcionizma i klimatskog negiranja, SAD izgledaju više kao supermoćni hulja nego kao odgovoran međunarodni vođa, piše Jeet Heer u New Republic.

Nakon Buša, kaže Heer, Evropa je s Obamom dala SAD drugu šansu. Ali nakon Trampa, SAD bi bile lude da se nadaju trećoj prilici. Jedina odgovorna opcija Europe je ona koju je zacrtala Merkel – preuzeti kontrolu nad svojom sudbinom odvojeno od SAD, piše New Republic.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply