Iz Rusije u Srbiju vraćeno 13,6 tona junetine

Objavljeno: 31.05.2017, 13:13h

Ruska fitosanitarna inspekcija (Rosseljhoznadzor) vratila je u Srbiju više od 13,6 tona svježe junetine bez kostiju koja je stigla u Kalinjingradsku oblast, prenose ruski mediji. Kako se navodi, prema deklaraciji je junetina zaražena kožnim virusom kojim obolijeva rogata stoka uvezena iz fabrike proizvodjača broj 491 iz Srbije, prenosi Beta. U skladu sa ukazom Rosseljhoznadzora od 22. jula 2016. godine, zbog registracije izvora tog virusa na teritoriji Srbije, uvedena su privremena ograničenja na uvoz mesa rogate stoke iz Srbije. U aprilu 2014. godine zbog pronalaska štetnih materija u mesu, Rosseljhoznadzor je uveo pojačanu laboratorijsku kontrolu za proizvodnju srpskog preduzeća broj 491 (kompanija Big bul iz Bačinaca kod Šida). U Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede Srbije Beti je danas rečeno da meso iz Rusije nije vraćeno zbog toga što je zaraženo, već zbog administrativnih procedura. „Meso nije zaraženo nikakvim virusom, već je pošiljka vraćena zbog toga što dokumentacija nije bila usaglašena sa ruskim propisima“, naveli su u Upravi.

Ruska fitosanitarna inspekcija (Rosseljhoznadzor) vratila je u Srbiju više od 13,6 tona svježe junetine bez kostiju koja je stigla u Kalinjingradsku oblast, prenose ruski mediji.

Kako se navodi, prema deklaraciji je junetina zaražena kožnim virusom kojim obolijeva rogata stoka uvezena iz fabrike proizvodjača broj 491 iz Srbije, prenosi Beta.

U skladu sa ukazom Rosseljhoznadzora od 22. jula 2016. godine, zbog registracije izvora tog virusa na teritoriji Srbije, uvedena su privremena ograničenja na uvoz mesa rogate stoke iz Srbije.

U aprilu 2014. godine zbog pronalaska štetnih materija u mesu, Rosseljhoznadzor je uveo pojačanu laboratorijsku kontrolu za proizvodnju srpskog preduzeća broj 491 (kompanija Big bul iz Bačinaca kod Šida).

U Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede Srbije Beti je danas rečeno da meso iz Rusije nije vraćeno zbog toga što je zaraženo, već zbog administrativnih procedura.

„Meso nije zaraženo nikakvim virusom, već je pošiljka vraćena zbog toga što dokumentacija nije bila usaglašena sa ruskim propisima“, naveli su u Upravi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply