Tužilaštvo riješilo slučaj ‘Limenka’

Objavljeno: 26.05.2017, 12:40h

U slučaju Veljovića, desila se zastara, a u slučaju Brajovića, nema bića krivičnog djela

Veljovic_BrajovicPodgoričko Osnovno državno tužilaštvo nije utvrdilo da li se bivši šef policije Veselin Veljović ogriješio o zakon u predmetu “Limenka”, jer je u tom slučaju nastupila zastara gotovo godinu prije nego su im dostavljeni spisi predmeta.

“Zastara (za neasvjestan rad u službi) je nastupila 26. maja 2015. godine”, pojasnila je tužiteljka Zorica Milanović u odgovorima Demokratskoj Crnoj Gori, prenosi portal Vijesti.

Osim Veljovića, neće odgovarati ni nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović ni njegov prethodnik Jusuf Kalamperović.

Tužilaštvo je utvrdilo da ne postoji osnovana sumnja da je Brajović počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi, niti drugo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Brat bivšeg premijera Mila Đukanovića, Aco Đukanović je od države naplatio 10.598.610,21 zbog neispunjenog ugovora kojim je izgubio dobit na koju je računao. Aco Đukanović je na tenderu dobio zemljište na kome je bila zgrada podgoričkog Centra bezbjednosti, poznatu kao ‘Limenka’. Po ugovoru je policija tu zgradu trebala da iseli do određenog roka, kako bi je vlasnik zemljišta srušio i tu izgradio desetospratnicu.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply