Većina Amerikanaca ne odobrava Trampov rad

Objavljeno: 31.03.2017, 13:53h

Skoro 60 odsto Amerikanaca ne odobrava rad Donalda Trampa kao predsjednika SAD, pokazuje ankete Asošiejted presa i agencija za istraživanja NORC sprovedena pet dana prije i poslije neuspjeha administracije da izmijeni zakon o zdravstvenoj zaštiti, donijet u vrijeme predsjednika Baraka Obame. Trampova politika vezana za zdravstvenu zaštitu je najgore ocijenjena u anketi, ali polovina ispitanih podržava njegovu ekonomsku politiku. Na pitanje kako ocjenjuju Trampov dosadašnji rad, 42 odsto je odgovorilo pozitivno a 58 odsto negativno. Negativna ocjena je preovladjujuća među demokratama (skoro 90 odsto) i neopredijeljenima (više od 60 odsto) dok je 80 odsto republikanaca pozitivno ocijenilo predsjednika, prenosi Beta. Oko 62 odsto ispitanih ne odobrava kako Tramp rukovodi pitanjem zdravstvene zaštite. Rejting je takođe nizak u vezi sa spoljnom politikom (58 odsto ne odobrava), imigracijom (54 odsto), budžetskim deficitom (54 odsto) i porezima (54 odsto). Polovina ispitanih odobrava Trampovu ekonomsku politiku dok je onih koji se ne slažu 48 odsto. Sličan odnos je i prema Trampovom predlogu za sudiju Vrhovnog suda (50-49).

Skoro 60 odsto Amerikanaca ne odobrava rad Donalda Trampa kao predsjednika SAD, pokazuje ankete Asošiejted presa i agencija za istraživanja NORC sprovedena pet dana prije i poslije neuspjeha administracije da izmijeni zakon o zdravstvenoj zaštiti, donijet u vrijeme predsjednika Baraka Obame.

Trampova politika vezana za zdravstvenu zaštitu je najgore ocijenjena u anketi, ali polovina ispitanih podržava njegovu ekonomsku politiku.

Na pitanje kako ocjenjuju Trampov dosadašnji rad, 42 odsto je odgovorilo pozitivno a 58 odsto negativno. Negativna ocjena je preovladjujuća među demokratama (skoro 90 odsto) i neopredijeljenima (više od 60 odsto) dok je 80 odsto republikanaca pozitivno ocijenilo predsjednika, prenosi Beta.

Oko 62 odsto ispitanih ne odobrava kako Tramp rukovodi pitanjem zdravstvene zaštite. Rejting je takođe nizak u vezi sa spoljnom politikom (58 odsto ne odobrava), imigracijom (54 odsto), budžetskim deficitom (54 odsto) i porezima (54 odsto).

Polovina ispitanih odobrava Trampovu ekonomsku politiku dok je onih koji se ne slažu 48 odsto. Sličan odnos je i prema Trampovom predlogu za sudiju Vrhovnog suda (50-49).

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register